Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pojízdná výstava o třídění odpadu přijede do školy ještě do konce roku

Pojízdná výstava o třídění odpadu přijede do školy ještě do konce roku
Sokolov - Ještě do konce roku by do sokolovské speciální školy se sídlem ve čtvrti Šenvert měla dorazit pojízdná výstava o zpracování a recyklaci obalů. Výstavu nabízí školám zdarma firma zabývající se problematikou likvidace odpadu a dětem srozumitelnou formou odpovídá na otázky, proč se třídí odpady, jaké druhy se třídí a jak se odpady recyklují.

"Objednáním odborníků chceme navázat na naši akci, kterou jsme uspořádali v rámci Dne Země. Jednotlivé třídy, rozděleny do několika skupin, měly za úkol výtvarně znázornit třídění plastů, skla a papíru," uvedla ředitelka školy Eva Kubíčková s tím, že přesný termín příjezdu speciálně upravených vozů ještě není znám.
Akce je určena především pro žáky druhého stupně základních škol, vhodně doplňuje učivo s tématy ekologie a ochrany životního prostředí a jejím obsahem je hra, ve které si děti samy vyzkouší třídění, výklad lektora, přehledné znázornění jednotlivých koloběhů odpadů na přenosných tabulích a zároveň vzorky materiálů vyrobených recyklací. Prohlídka výstavy s výkladem školeného a certifikovaného lektora trvá po dobu zhruba 45 minut. Podle internetových stránek organizátora přednášky je výstava určena pro dvaceti až čtyřicetičlenné skupinky dětí a postačí prostor ve třídě před tabulí.
Cílem projektu, připraveného ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí, Ministerstvem průmyslu a obchodu a Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy v Praze, je podpora vědomí odpovědnosti za životní prostředí a propagace tříděného sběru odpadů. Pilotní fáze se uskutečnila v roce 1997 a dosud se do tohoto programu zapojilo přes půl milionu dětí. Bližší informace se zájemci dozvědí na internetových stránkách www.ekokom.cz.
Zdroj:Sokolovský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů