Středa, 24. dubna 2024

Obyvatelé proti hluku protestují

Obyvatelé proti hluku protestují

Město nechalo opravit výtluky v Rukavičkářské ulici tak, že zmizel asfaltový koberec a zůstala jenom původní dlažba. Hluk z projíždějících vozidel ruší obyvatele.

Dobříš - Horní část frekventované Rukavičkářské ulice se ocitla bez asfaltu. Město nechalo vozovku narušenou výtluky vyfrézovat a vozidla nyní jezdí po původní žulové dlažbě. Průjezd téměř každého automobilu podstatně zvedl úroveň hluku. "Za komunistů nás stálo velké úsilí, než jsme docílili položení asfaltu," postěžoval si Karel Bednář z bytovky sousedící s komunikací. "Nejhorší to je ráno, když začnou jezdit auta," doplnil jeho soused Antonín Jirotka. Vyfrézovaný asfalt ze zhruba sto padesáti metrů ulice nechala firma Dokas, správce městských komunikací, odvézt. Drolícími se záplatami z recyklátu částečně vyspravila nájezdy mezi kostkami a stávajícím asfaltovým povrchem.

"Nevěřím, že ten úzký asfaltový pás u krajnice, kde vede plynové potrubí, vydrží. Vždyť už teď se to drolí," poukázal na podle něho zbytečnou práci důchodce Jirotka. Oba obyvatelé Rukavičkářské ulice konstatovali, že odvedená práce je zbytečným mrháním peněz. "Stačilo odfrézovat pouze těch pár metrů, kde byly výtluky, a položit tam nový asfalt," shodují se sousedé. Starosta Stanislav Holobrada považuje současnou úpravu komunikace za dočasnou s tím, že by v příštím roce mohla ulice opět dostat asfaltový koberec.

"Úroveň hluku nyní stoupla, ale snad budou řidiči ohleduplní a budou jezdit pomalu už kvůli tomu, že se jim zároveň zvýšil hluk ve vozidle a ulice se jim opticky zúžila,"uvedl starosta. "Když se položí nový asfaltový koberec, budou opět auta jezdit rychle a obyvatelé budou požadovat vybudování retardérů, které jsou také hlučné," poukázal na začarovaný kruh Stanislav Holobrada. Obyvatelé ulice se proti současnému stavu komunikace brání hromadnou stížností, kterou předali radnici.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů