Čtvrtek, 25. dubna 2024

Majitel chce snížit hluk

Majitel chce snížit hluk

Litoměřice - Lidem žijícím v těsné blízkosti litoměřické restaurace V limbu se možná blýská na lepší časy. Majitel podniku Václav Johanovský, jehož provoz v nočních hodinách se stal terčem kritiky obyvatel v okolí, totiž slíbil vybudovat dekorační a zároveň protihlukovou stěhu. Ta by měla být hotova nejpozději během dvou až tří týdnů.

Je si totiž vědom, že provoz letní zahrádky může rušit obyvatele nejbližšího okolí. Současně se však zastává svých hostů. Často je jim podle jeho slov přičítána spousta prohřešků, kterých se nedopustili. "Již jsem zažil, že policie vedle v ulici přistihla partu mladíků, kteří šlapali po kapotách vozů. S naší restaurací neměli vůbec nic společného. Druhý den se rozneslo po okolí, že to udělali "opilci" z hospody," říká Johanovský.

V zájmu majitele restaurace je udržovat dobré vztahy s okolím, stejně tak si udržet své stálé hosty. To by v případě nedobrých vztahů a různých následných represálních řízení bylo celkem obtížné. Václav Johanovský podotýká, že od druhé poloviny loňského roku, kdy se stal provozovatelem restaurace, nebyla žádná stížnost podána. Naopak, v případě různých akcí, jako je vinobraní, májové oslavy apod., kdy se ve městě zvýší prodej alkoholu bývá restaurace zavřena. "Tato opatření děláme z toho důvodu, že bychom se neradi jak se říká "svezli" s rušením pořádku, znečišťováním okolí, poškozování majetku a podobně," dodává spolumajitel podniku Petr Vopelka.

Lidé žijící v sousedství restaurace V limbu se však k slíbeným opatřením staví skepticky. "Nevěřím, že jakékoliv opatření bude účinné. Jak to bude vypadat? To si tam chtějí postavit nějakou zeď, nebo co? Vždyť po těch schodech chodíme nakupovat. Nejraději bychom byli, kdyby se to zavřelo úplně a pak by teprve byl pokoj," rozhořčuje se paní, která si z obav před případnými možnými výpady proti své osobě nepřeje být jmenována.

Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů