Pátek, 29. března 2024

Grantový program pro environmentální vzdělávání vstupuje do druhého kola

Grantový program pro environmentální vzdělávání vstupuje do druhého kola

Dnes vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí další kolo grantového programu, ve kterém je možné získat prostředky z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu na posílení a rozšíření sítě poradenských a informačních center v regionech České republiky.

V rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů [1] je to již druhá příležitost  pro kraje, obce a nevládní organizace získat dotaci v celkové výši až 20 milionů korun. Díky těmto prostředkům mají vznikat nová pracovní místa či  vzdělávací programy v oblasti životního prostředí. Žádosti je možné podávat až do 5. září  2005 [2].

Jednou z podmínek úspěšného hodnocení projektu je prokazatelné partnerství mezi neziskovým sektorem, veřejnou správou, ale i dalšími subjekty. „Sledujeme tím prohloubení a zefektivnění spolupráce v regionech a nastartování činností, které po skončení dvouletého projektu budou pokračovat s podporou nejen místní a krajské správy, ale také široké veřejnosti,“ říká Ivona Kristiánová, členka týmu, který tento grantový program na MŽP připravuje.

„Zájem žadatelů v prvním kole desetinásobně převyšoval limit prostředků, které jsme měli k dispozici,“ říká ředitel odboru vnějších vztahů MŽP Jakub Kašpar. „V druhém kole budeme rozdělovat třikrát víc peněz – zhruba 150 milionů korun. Očekávám ale, že konkurence bude přinejmenším stejně ostrá,“ dodal.

Poznámky:
[1] Grantové schéma „Síť environmentálních informačních a poradenských center“ vyhlásilo MŽP v rámci opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V rámci Evropského sociálního fondu se přidělují pouze neinvestiční prostředky.

[2] Kompletní znění 2. kola Výzvy naleznete na webových stránkách Ministerstva životního prostředí www.env.cz v rubrice Zahraniční vztahy-EU/Evropské fondy/Operační program Rozvoj lidských zdrojů.

Další informace:

http://www.env.cz/AIS/web.nsf/pages/op_lidske_zdroje

http://www.esfcr.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů