Čtvrtek, 28. března 2024

Členská základna Zelených si vyžádala volební sjezd.

Členská základna Zelených si vyžádala volební sjezd.

Na předsedu kandiduje bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík.

Strana zelených bude mít volební sjezd. Rozhodli o tom delegáti osmi krajských organizací strany. Sjezd se uskuteční pravděpodobně na přelomu září a října. Dnes o sjezd požádala i Středočeská krajská organizace Zelených.

„Strana potřebuje před volbami předsedu, který dokáže oslovit veřejnost. Bursík byl úspěšným ministrem Tošovského vlády a má pro vedení Zelených nejlepší předpoklady,“ řekl předseda středočeské organizace Jiří Čejka. Současným předsedou je někdejší aktivista Hnutí Duha Jan Beránek.

Iniciativa svolání sjezdu vznikla zespodu, členové strany jsou nespokojeni se situací ve straně a se způsobem jejího řízení. Sjezd podpořilo zatím osm krajských organizací, tj. kraje Ústecký, Pardubický, Jihomoravský, Vysočina, Jihočeský, Karlovarský, Zlínský a Středočeský. Podle stanov stačí pro svolání sjezdu žádost šesti krajských organizací ze čtrnácti.

„Kandidaturu Martina Bursíka podpořilo zatím pět krajů, dnešní předseda Beránek nemá doposud nominaci žádnou,“ informovala 1. místopředsedkyně strany Dana Kuchtová.

Bursík bude usilovat o pozici lídra kandidátky a prosazovat samostatný postup Zelených do parlamentních voleb v roce 2006. „Mým cílem je sjednotit Stranu zelených. Životní prostředí potřebuje v politice advokáta. Předložíme však i vlastní hospodářský a  sociální program. Budeme se věnovat ochraně spotřebitele, korupci a dalším tématům Budeme dělat rozumnou, kompetentní a vyváženou politiku,“ řekl Bursík.

V Kutné Hoře, 2.7.2005,            
Dana Kuchtová, 1. místopředsedkyně Strany zelených

Kontakty:

Ing. Jiří Čejka            602 525 756

Dana Kuchtová            603 516 711

Martin Bursík            603 546 586

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů