Pátek, 26. dubna 2024

Hamé se rozhodla šetřit

Hamé se rozhodla šetřit
Potravinářská společnost svěřila správu svých podpůrných činností firmě Okin Facility.

Jeden z největších outsourcingových kontraktů v České republice uzavřela v minulých dnech potravinářská společnost Hamé s firmou Okin Facility CZ. Ta bude zajišťovat technickou správu areálů, ostrahu, péči o zeleň, poštovní služby, odpadové hospodářství, příjem a opravy palet, činnost energetika a ekologa, úklidy, zaměstnanecké jídelny, kantýny a další. Sjednaný kontrakt má Hamé přinést úsporu ve výši několika milionů korun ročně.

Okin Facility, který je členem nadnárodní skupiny Vinci, má za sebou už několik podobných akcí. Jeho správa podpůrných služeb firmy Adast byla v loňském roce vyhodnocena Mezinárodní organizací facility managementu jako nejlepší v ČR.

Outsourcing a facility management využívají domácí firmy s čím dál větší oblibou. Hlavní výhodou outsourcingu podpůrných procesů je totiž významné snížení nákladů. V průměru firmy ušetří pět až třicet procent dosavadních nákladů.

Kromě toho je pro průmyslové firmy výhodné přenechat podpůrné činnosti externí organizaci i z řady dalších důvodů. Outsourcingová firma má totiž zkušenosti s provozem budov a disponuje know-how, jak efektivně jednotlivé činnosti aplikovat na určitý druh provozu. Dodavatel pak všechny tyto činnosti vykonává v požadované kvalitě a o svém působení podává pravidelné zprávy.

Okin Facility v ČR působí již více než deset let, poskytuje služby facility managementu, tedy podpůrné služby související se správou a provozem nemovitostí. Mezi areály, kde firma vykonává svou činnost, patří např. BB Centrum A, D a Beta, Palác Karlín, Philips, Office Centre Vinohrady, v průmyslu pak areály firem Česká zbrojovka, Celestica Ráječko nebo Adast.

AUTOR: JULIE HRSTKOVÁ
Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů