Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologická kampaň se letos zaměří na děti

Ekologická kampaň se letos zaměří na děti
Turnovsko - Proč a jak třídit domácí odpadky by se měly letos na Turnovsku učit hlavně nejmenší děti.
Turnovská radnice chce v ekologické kampani od nového školního roku oslovit prostřednictvím pedagogických sborů děti ze všech osmi turnovských mateřských škol a z dětského centra. "Do škol jsme již dodali modely barevných popelnic ke třídění plastů, papíru a skla. Učitelé dostanou výukové materiály, pomocí nichž dětem princip třídění odpadků vysvětlí, " uvedl Luděk Hubal z turnovského odboru životního prostředí.
Radnice chce kampaň rozšířit i na základní a střední školy v Turnově a v jeho spádových obcích. Kampaň bude dlouhodobá a bude mít podobu pravidelných seminářů pro členy pedagogických sborů. Většina turnovských škol se ke třídění odpadů připojuje již několik let formou různých sběrových soutěží. "Naším cílem však není získat co nejvíce vytříděného materiálu, ale naučit děti, že třídění odpadků je běžnou součástí života," vysvětlila vedoucí odboru Miloslava Šípošová.
Odpadové semináře pořádá město ve spolupráci se společností Eko-Kom, která městu dodává propagační materiály a zajišťuje pro jeho pracovníky poradenskou a vzdělávací službu. V rámci kampaně za třídění odpadů poskytl letos EkoKom Turnovu 25 sběrných kontejnerů na tříděný odpad, které jsou nyní rozmístěny po městě. Celkem je v Turnově 48 sběrných míst včetně tří sběrných dvorů technických služeb. Díky tomu se oproti loňsku podařilo městu vytřídit více separovaného odpadu než za stejné období loňského roku.
(lib)

Zdroj:Turnovský a semilský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů