Sobota, 20. dubna 2024

Solární panely na Valašsku

Solární panely na Valašsku
Během letošního léta se ve zcela nové hale společnosti RWE SCHOTT Solar CR ve Valašském Meziříčí naplno rozběhne výroba solárních panelů. Výrobní halu společně s administrativními prostory za téměř 129 milionů korun postavila Divize Pozemní stavitelství Morava společnosti Skanska CZ. Celková investice společnosti RWE SCHOTT Solar CR v lokalitě představuje téměř 1, 4 miliardy Kč.

Solární panely patří mezi výrobky, které mají velký význam pro získávání energie z obnovitelných zdrojů. Projekt výroby těchto modulů proto právem získal ocenění agentury CzechInvest v soutěži Investor roku. Pro Divizi Pozemní stavitelství Morava společnosti Skanska je to další významná zakázka, jejíž výsledek přispívá svým působením ke zkvalitnění životního prostředí.

Nový areál tvoří výrobní budova o rozloze 4000 m2 a přilehlý správní úsek o rozloze 1200 m2. Modrobílou výrobní halu tvoří železobetonový montovaný skelet založený na pilotách. Areál lemuje biokoridor řeky Bečvy, proto bylo nutné přesně zaměřit umístění haly a její budoucí přístavby. Vysázeno bylo přes 5000 m2 trávníků, 750 m2 keřového porostu a navíc 18 vzrostlých javorů o výšce až čtyři metry.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů