Úterý, 16. dubna 2024

V Bulharsku je po povodních stále řada dopravních omezení

V Bulharsku je po povodních stále řada dopravních omezení

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky doporučuje českým občanům, aby dbali v některých oblastech Bulharské republiky zvýšené opatrnosti.
Na značné části území Bulharska je po letošních srpnových povodních zhoršen průjezd a některé silniční úseky a železniční tratí byly dočasně uzavřeny. Nejvíce zasaženy byly oblasti Sofie, Vraca, Pleven, Pazardžik, Plovdiv a Smoljan. V těchto místech byla lokálně poškozena a zničena řada mostů, podél silnic a železničních tratí došlo k sesuvům půdy a kamenů.


Z klíčových silničních tahů přes území Bulharské republiky je bez omezení sjízdná dálnice Trakia (Sofie - Plovdiv - Burgas) a tranzitní úsek směrem do Řecka (Sofie - hraniční přechod Kulata). Dálnice Hemus (Sofie - Veliko Tarnovo - Varna) je sjízdná s omezením počtu pruhů v úseku Sofie - Botevgrad. Na trase ze Sofie do Burgasu přes Karlovo a Kazanlak je nutné zejména v úseku Karlovo - Kalofer počítat s lokálními omezeními dopravy.


Hlavní železniční spojení ze Sofie do Burgasu přes Plovdiv je stále přerušeno v úseku Sofie - Septemvri. V průběhu září 2005 bude tento úsek zprovozněn ve směru ze Sofie. Zprovoznění trati v obou směrech je předpokládáno do konce letošního roku. Náhradní dopravu v tomto úseku prozatím zajišťují autobusy. Hlavní železniční spojení Sofie s Varnou po trase Sofie - Pleven - Gorna Orjachovica - Šumen - Varna funguje, avšak s omezením rychlosti vlaků v úsecích probíhajících oprav. Trasa ze Sofie na Varnu a Burgas přes Karlovo a Kazanlak je již v provozu.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů