Pátek, 19. dubna 2024

Pražští zelení mají nové vedení

Pražští zelení mají nové vedení

Pražská organizace nejsilnější mimoparlamentní strany si na dnešním jednání v klubu Tornádo Lou na Vinohradech zvolila nové vedení. Nová rada krajské organizace hodlá nabídnout Pražanům řešení otázek, které ostatní strany opomíjejí a iniciovat širokou diskusi členů o tzv. Pražské výzvě, která vyzývá k předvolební spolupráci s menšími liberálními stranami.

Nová pražská  rada bude prosazovat zejména zlepšování veřejné dopravy, omezování automobilové dopravy a zastavení úbytku zeleně v Praze. Za klíčový problém považuje nová rada také korupci a plýtvání veřejnými prostředky.

„Zelení jsou stranou, se kterou se musí počítat jak v Praze, tak na celostátní úrovni. Nicméně konkrétní podoba volební strategie bude záležet na výsledcích mimořádného sjezdu, který se uskuteční příští víkend v Pardubicích,“ řekla nová předsedkyně Krajské organizace v Praze Petra Kolínská.

Kontakt:

Petra Kolínská

tel.: 776 552 022

e-mail: petra.kolinska@ecn.cz

Tisková zpráva Krajské rady Strany zelených v Praze
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů