Středa, 24. dubna 2024

Děti budou kontrolovat řidiče

Děti budou kontrolovat řidiče

Také v úterý 20. září se ve 22 českých městech zaměří v rámci Evropského týdne mobility na dojíždění do práce a do školy. Např. v Kopřivnici budou děti odměňovat nálepkami učitele škol a pracovníky Městského úřadu, kteří přijdou do práce pěšky nebo přijedou na kole či autobusem.

V Českých Budějovicích bude probíhat akce „Po zebře bezpečně“, zaměřená na chodce a řidiče ve městě, které se účastní děti ZŠ za doprovodu Policie ČR. Chodci budou dostávat od dětí malované obrázky a desatero chodce. Podobnou akci uspořádají v Hlučíně a v Letovicích, tam při akci „Jezdíme s úsměvem“ budou žáci ZŠ kontrolovat řidiče projíždějící městem (dodržování povolené rychlosti), chodce (přecházení na přechodech) a cyklisty (vybavení kol nebo požití alkoholu).

V Brně, v Hodoníně a v Praze si děti zazávodí na dopravním hřišti a prověří si své dopravní znalosti v řadě testů a soutěží.

Programy jednotlivých měst řazené podle abecedy, podle data a podle krajů včetně kontaktů na místní koordinátory akcí v jednotlivých městech najdete na adrese www.env.cz/edba.

V ČR se letos Evropského dne bez aut zúčastní 34 měst. Ministerstvo životního prostředí konání Evropského dne bez aut a Evropského týdne mobility koordinuje a podporuje.

 

Další informace:

http://www.env.cz/edba

http://www.22september.org

http://www.mobilityweek-europe.org

http://www.praha-mesto.cz

http://indigo.cz/mobilita
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů