Pátek, 19. dubna 2024

Dny zdraví slaví i mistr světa

Dny zdraví slaví i mistr světa

Jedenáctý ročník kampaně Dny zdraví, zaměřené na zdraví obyvatel v tom nejširším pojetí – tedy zdraví nejen jako absence nemoci, nýbrž stav celkové fyzické, duševní a sociální pohody, je v plném proudu. Po celé republice připravuje na 23 Zdravých měst ČR řadu zajímavých akcí po dobu několika týdnů.

Hlavním cílem Dnů zdraví je zajímavou formou informovat občany o tom, jak správně pečovat o své zdraví, jak předcházet zdravotním potížím a zároveň jim také nabídnout aktivity, které mohou dlouhodobě přispívat k jejich fyzické i duševní pohodě. Ve Vsetíně např. připravují na sobotu 8.10. bohatý program pod názvem Den zdraví a pohybu, na němž si budou moci účastníci akce zacvičit s mistrem světa ve sportovním aerobiku Vladimírem Valouchem. Podobnou akci s názvem Den sportu a zdraví chystají také v Litoměřicích. Tradiční charitativní Běh Terryho Foxe, cílený na boj s rakovinou, se poběží nebo běžel např. v Blansku, Chrudimi, Brně či Orlové. V Kroměříži si zase návštěvníci mohou nechat vyšetřit svůj zdravotní stav a v Hodoníně se ti, kdo přijdou, mohou dozvědět zajímavé informace na přednášce o lidském mozku. Kromě akcí zaměřených na zdravý životní styl města připravila i celou řadu kulturních příspěvků. Za všechny jmenujme vystoupení populární slovenské kapely No Name či českých Ready Kirken v Mladé Boleslavi.    

Dnů zdraví se letos účastní tato města: Blansko, Boskovice, Brno, České Budějovice, Hodonín, Chrudim, Kopřivnice,  Kroměříž, Letovice,  Litoměřice, Moravská Třebová, Mladá Boleslav, Orlová, Pelhřimov, Příbram, Strašín, Štětí, Třebíč, Val.Meziříčí, Velké Meziříčí, Veselí nad Moravou,, Vsetín,  Zlín.

Aktuální informace o programu zúčastněných měst najdete na internetové adrese: www.nszm.cz/dzd.

Mediálními partnery Dnů zdraví 2005 jsou: Český rozhlas 2 – Praha, zpravodajský server iHNed.cz a měsíčník Osobní lékař.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů