Pátek, 19. dubna 2024

Vyšlo první číslo české varianty časopisu o vědě a přírodě Geo

Vyšlo první číslo české varianty časopisu o vědě a přírodě Geo
Na stáncích se objevilo první číslo české mutace zahraničního časopisu o vědě a přírodě s názvem Geo. V Česku jej začala vydávat společnost Motor-Presse Bohemia, jejíž doménou byly dosud motoristické a hobby magazíny. Časopis vyšel podle údajů vydavatele v nákladu 56 000 výtisků, bude mít 140 až 160 celobarevných stran a čtenář za něj na stánku zaplatí 89 korun.
Měsíčník bude konkurovat jiným podobně zaměřeným titulům jako Živa či Vesmír. "Měsíčník Geo je populárně naučný magazín, určený inteligentním, zvídavým čtenářům, které zajímá příroda, věda, cestování, psychologie a vše, co souvisí s člověkem a světem, ve kterém žije," uvedla Markéta Šmídová z marketingového oddělení vydavatelství.
Geo vyšlo poprvé v roce 1976 v Německu a doposud časopis vycházel ještě ve Francii, Španělsku a Rusku. K dnešnímu datu se časopis podle Šmídové objeví v národních mutacích i v Maďarsku, Itálii, Chorvatsku, Rumunsku, na Slovensku a v Turecku.
Motor-Presse Bohemia se dosud zabýval světem motorismu a hobby. Vydává časopisy Auto 7, Auto motor a sport, Motocykl a Udělej si sám.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů