Sobota, 27. dubna 2024

Město stanice na tříděný odpad vydláždí

Město stanice na tříděný odpad vydláždí
Karlovy Vary - Karlovarská radnice nechá vydláždit stanoviště na separovaný odpad. Důvodem je především lepší možnost udržování a přístupu k nádobám. Práce začaly už tento týden.

"Necháme vydláždit postupně ta stanoviště, která nestojí na pevném podkladu, ale v zeleni. Stanoviště se vydláždí zámkovou dlažbou,"uvedl Jakub Kaválek, mluvčí magistrátu. Kontejnery budou na rovné a pevné ploše. Nedojde tedy tak snadno k převrácení a případnému poškození.

"Po dobu dláždění se kontejnery v předstihu odvezou a potom se vrátí zpátky na místo. Lidé se tedy nemusejí bát, že odvezení kontejnerů znamená zrušení stanoviště, na které separované materiály běžně nosí," ujistil Kaválek. Práce začnou nejprve ve Staré Roli. Potom pracovníci upraví dalších třicet stanovišť v Karlových Varech.

Stanovišť na tříděný odpad je na území města téměř sto. Lidé tam mohou třídit sklo, papír, plasty. Od října loňského roku také nápojové kartony.

"Pro město je třídění odpadů přínosné. Má kladný vliv na životní prosředí a je i finančně výhodné. Ze systému běžného odběru totiž dostáváme ročně více než milion korun,"vysvětlil Jakub Kaválek.

 Karlovarské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů