Čtvrtek, 28. března 2024

Rychlé info Cenia

Rychlé info Cenia

Aktuální informace

  • Speciální vydání Zpravodaje NSZM
    Speciální vydání Zpravodaje Národní sítě Zdravých měst ČR se věnuje kampaním Evropský týden mobility a Evropský den bez aut. Hlavními tématy jsou zklidňování dopravy v centrech měst a podpora udržitelných forem dopravy. Dále je možné se seznámit s velkým množství aktivit, které se v rámci obou kampaní v různých městech udály.

Proběhlo česko - polské setkání k projektu "Škola pro udržitelný život"
V pondělí 24.10. se v Trutnově na Střední zdravotnické škole konalo mezinárodní setkání škol za účasti zástupců MŽP, Královéhradeckého kraje a Pojišťovny České spořitelny.
Setkání ve dnech 24. a 25. 10. 2005 se zúčastnilo celkem 50 lidí z Polska a 48 účastníků z Česka. V rámci setkání se účastníci podívali na 12 českých a polských škol, které získaly grant a realizují své projekty ke zlepšení veřejných prostranství.

Aktuální granty a výběrová řízení

  • Finanční podpora z JPD3 - Praha  
    Magistrát Hlavního města Prahy zveřejnil na svých stránkách oficiální znění výzev k předkládání žádostí o podporu z JPD 3. Obsahují termíny a způsob předkládání žádostí, výčet oprávněných žadatelů podporovatelných aktivit a cílových skupin a další potřebné informace.

Workshopy v rámci 3. kola výzev - ESF ČR  
V souvislosti s plánovaným vyhlášením 3. kola výzev k předkládání žádostí o finanční podporu z JPD 3 připravil pro zájemce Magistrát hl. města Prahy řadu workshopů, které by měly potencionálním žadatelům pomoci s přípravou projektů.

Zdroj: Cenia

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů