Pátek, 19. dubna 2024

Již třetí ročník největší benefiční aukce ve prospěch ochrany přírody připravuje Nadace Veronica na 21. listopadu do Domu umění města Brna.

Do aukce na pomoc květnatým loukám na Vysočině svá díla věnovalo více než 120 výtvarníků,
Již třetí ročník největší benefiční aukce ve prospěch ochrany přírody připravuje Nadace Veronica na 21. listopadu do Domu umění města Brna.

mezi nimiž je řada našich předních umělců např. Olbram Zoubek, Vladimír Šimorda, Dalibor Chatrný, Petr Kvíčala, Vlastimil Zábranský, Libor Jaroš, ale například i autoři kreslených vtipů Vladimír Jiránek a Miroslav Barták nebo fotografové Dagmar Hochová a Jindřich Štreit. Velkou část děl umělci do aukce věnovali za nižší, než jsou běžné prodejní ceny.

            Aukce se bude konat v pondělí 21.listopadu v 18:00 hod. v Domě umění města Brna. Svým kladívkem bude aukci řídit pan Radko Pavlíček z přední aukční síně 1. Art consulting. Předpokládané ukončení aukce je v 19:45 hodin, následovat bude společenská část večera s ochutnávkou vína firmy Marcinčák a s cimbálovou muzikou Veronica.

Od minulého týdne, kdy nadace na svých stránkách spustila internetový katalog děl do darovaných umělci do této aukce ho navštívilo více než 1000 návštěvníků. Katalog si můžete prohlédnout na http://www.nadace.veronica.cz/index.php?stranka=_galerie/index.

V tuto chvíli již obsahuje většinu náhledů dražených děl a informace o jednotlivých autorech.

    Mnohem lepší je ale prohlédnout si nabízená díla, mezi kterými jsou mimořádně zajímavé položky často za zajímavé ceny, na vlastní oči. Díla budou vystavena od pátku 18. 11. do neděle 20.11. v Domě umění města Brna vždy od 10 - 18 hodin. V pondělí potom právě zde začne samotná aukce, na které můžete koupit nevšední vánoční dárek a zároveň pomoci přírodě na Vysočině. Podrobnou pozvánku najdete zde http://www.nadace.veronica.cz/_ke_stazeni/pozvanka.pdf

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů