Pátek, 19. dubna 2024

Obce Sedlčanska životnost skládky v Kosově Hoře prodlouží

Obce Sedlčanska životnost skládky v Kosově Hoře prodlouží

Sedlčany - Starostovi Sedlčan Jiřímu Burianovi, který je zároveň předsedou Sdružení obcí Sedlčanska, jsme položili několik otázek.

Sdružení obcí Sedlčanska se mimořádně sešlo se zástupci zemědělských společností, aby založili akční skupinu a měli šance na získání prostředků z programu Leader. Můžete sdělit podrobnější informace? Jaký je výstup z této schůzky?

Valná hromada Sdružení obcí Sedlčanska se sešla na svém jednání 26. října. Místem schůzky byla obřadní síň Městského úřadu v Sedlčanech. Hlavním bodem programu jednání byla otázka využití programu Evropské unie Leader jako finanční podpory pro rozvoj tohoto mikroregionu. Základním bodem jednání bylo, zda Sdružení bude spoluzakladatelem místní akční skupiny, tedy samostatného právního subjektu, pro strategický rozvojový program, přijímání jednotlivých žádostí a posuzování předložených projektů. Valná hromada přijala tyto závěry: Založit místní akční skupinu "Sedlčansko" společně se ZD Krásná Hora. Jmenovala do ní své zástupce, kterými jsou starostové obcí. Jmenovitě Petrovic Marie Křížová, Dublovic Jindřich Bláha, Jesenice Miloslav Hrazánek a Svatého Jana Vladimír Kuncl. Valná hromada též uložila úkol zpracovat zakladatelskou smlouvu, statut i stanovy. Veškeré dokumenty místní akční skupiny budou předloženy Sdružení obcí Sedlčanska k připomínkování a odsouhlasení.

Jednalo Sdružení obcí Sedlčanska o ukládání tuhého komunálního odpadu po roce 2006? K jaké se přiklání variantě - prodloužení stávající skládky v Kosově Hoře nebo komerčnímu vyvážení odpadu jinam?

Informoval jsem Sdružení o stavu skládky již v září. K 31. prosinci 2006 bude ukončena první část skládky. Během příštího roku je nutné dobudovat druhou část a od roku 2007 ji využívat pro další skládkování odpadů. Životnost druhé části skládky v Kosově Hoře je odhadována na pět až osm let.

Při úpravě komunikace u 1. ZŠ v Sedlčanech se manželům Junkovým rozbořila část tarasu u jejich rodinného domku. Jak záležitost pokračuje?

Při osobním jednání s manželi Junkovými koncem října jsem jim předal na poškozený taras autorizovaný znalecký posudek. Oprava vypadlé části a úhrada finančních nákladů je nyní věcí jednání mezi Junkovými a firmou Swietelsky, která rekonstrukci u školy, přesněji řečeno v ulici Primáře Kareše, prováděla. Město požaduje rychlé provedení opravy, aby se mohla dokončit rekonstrukce přilehlé části chodníku a komunikace.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů