Středa, 24. dubna 2024

Jak bude vypadat Borský park

Jak bude vypadat Borský park

Chcete se vyjádřit k plánované obnově Borského parku. Ve čtvrtek 24.11.2005 od 17:00 proběhne v prostorách jídelny 11. a 26. základní školy – Baarova ulice (v areálu základních škol Šedivka a Růžovka) veřejné projednání "Vize obnovy Borského parku". Tento dokument vznikl na základě diskuse odborné i laické veřejnosti k obnově Borského parku, která probíhala během roku 2004.  

Hlavním cílem této diskuse bylo seznámit plzeňskou veřejnost blíže s problematikou  nejoblíbenějšího plzeňského parku. V květnu 2004 se mohli lidé zúčastnit fotografické soutěže "Zmizelý Borský park". Nejzdařilejší fotografie byly vystaveny přímo v Borském parku. V rámci této výstavy běžela i akce "Borský park očima veřejnosti", kde mohli návštěvníci diskutovat s odborníky na městské parky. Pro děti v rámci plzeňské Bambiriády 2004 byla připravena soutěž Namaluj svůj park snů. Pro starší děti byl uspořádán koncem června minulého roku v prostorách nádraží Jižní předměstí hudební a divadelní festival "Začátek prázdnin s Borským parkem". Od května do září loňského roku  probíhalo anketní šetření "Jak vidím Borský park", v rámci kterého se mohli Plzeňané vyjádřit k problematice obnovy parku. Šetření se zúčastnilo bezmála 500 lidí.

Na základě názorů veřejnosti získaných v rámci anketního šetření a výše zmíněných akcí byla zpracována "Vize obnovy Borského parku", která popisuje nejenom současný stav parku, ale i možné budoucí úpravy. Diskuse k tomuto dokumentu bude hlavním cílem čtvrtečního setkání. Podněty a nápady z tohoto setkání budou zapracovány do konečné verze plánu obnovy Borského parku.   

Podrobnější informace o  problematice Borského parku naleznete na internetových stránkách http://info.plzen-city.cz/svs/ a www.cpkp.cz.  Můžete také kontaktovat organizátory akce na e-mailové adrese tomas.svoboda@cpkp.cz nebo telefonním čísle 377 329 558.

Projekt Jak vidím Borský park realizují společně Správa veřejného statku města Plzně a Centrum pro komunitní práci Západní Čechy za finanční podpory Nadace Partnerství.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů