Sobota, 27. dubna 2024

Pozvánka na slavnostní podpis dotace pro České Švýcarsko

Pozvánka na slavnostní podpis dotace pro České Švýcarsko
Ve středu 18. ledna 2006 podepíší ředitel odboru vnějších vztahů MŽP Jakub Kašpar a předseda Správní rady obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko Matěj Štětka rozhodnutí o finanční podpoře projektu „Informačně-vzdělávací systém v chráněných územích Českého Švýcarska“ [1]. Rozvoj systému a sítě středisek environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty v chráněných územích Českého Švýcarska bude financován z prostředků Evropského sociálního fondu a MŽP [2].

Tisková konference spojená s podpisem začne v 13:00 v Privátním klubu kina MAT, Karlovo náměstí 19, Praha 2, 2. patro.

Projekt, který má zajistit stabilní síť ekologického vzdělávání v oblasti Českého Švýcarska je postaven na partnerství [2] a umožní vytvoření čtyř nových pracovních míst.


Poznámky:
[1] Partnery projektu jsou Správa Národního parku České Švýcarsko, ZO ČSOP Tilia, Správa CHKO Labské pískovce, Správa CHKO Lužické hory, Klub českých turistů, Občanské sdružení přátel Lužických hor a Základní škola Krásná Lípa.
[2] Projekt byl podpořen ve 2. výzvě grantového schématu „Síť environmentálních informačních a poradenských center“, vyhlášeného MŽP v rámci opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V něm se rozdělují prostředky Evropského sociálního fondu (ESF) na projekty neinvestičního charakteru. Přidělená dotace je hrazena ze 75 % z prostředků ESF a z 25 % z prostředků státního rozpočtu (MŽP).

Další informace:
www.env.cz
www.esfcr.cz
www.ceskesvycarsko.cz
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů