Pátek, 29. března 2024

JARNÍ CYKLUS ODBORNÝCH VÝSTAV PRO KOMUNÁLNÍ SFÉRU

Na začátek veletržní sezóny 2006 připravuje společnost ABF, a.s.  v termínu 7. – 9. března 2006 pětici výstav zaměřených především na komunální politiku, dopravu, vodohospodářství a životní prostředí.
JARNÍ CYKLUS ODBORNÝCH VÝSTAV PRO KOMUNÁLNÍ SFÉRU

Termín:

7. - 9. března 2006

Místo konání:

Pražský veletržní areál Letňany (PVA)

ECO CITY - 12. ročník výstavy životního prostředí a úspor energií

INVEST CITY - 2. ročník výstavy investičních příležitostí

CLEAN CITY - 2. ročník výstavy úklidového průmyslu a čištění

EUROTRAFFIC - 6.ročník mezinárodní odborné výstavy dopravního inženýrství a dopravně technických zařízení

ZELENÉ MĚSTO - 2. ročník odborné výstavy městské a veřejné zeleně

Na začátek veletržní sezóny 2006 připravuje společnost ABF, a.s.  v termínu 7. – 9. března 2006 pětici výstav zaměřených především na komunální politiku, dopravu, vodohospodářství a životní prostředí. Výstavy úzce navazují na rostoucí poptávku obcí po službách v oblasti úklidu, průmyslového čištění, čištění odpadních vod, údržby a výstavby sportovišť i veřejné zeleně a rekonstrukcích komunikací v souvislosti se začleněním ČR do struktur EU a možností čerpání dotací na připravované projekty. Cyklus výstav bude provázet tradičně bohatý doprovodný program odborných konferencí, seminářů a workshopů včetně vyhlášení výsledků 4. ročníku celostátní soutěže Energetický projekt 2005.

ECO CITY - 12. ročník výstavy životní prostředí a úspor energií. Na výstavní ploše se představí řada renomovaných výrobců a prodejců s prezentací nejmodernějších produktů i technologií napříč oborem.

Hlavní témata pro letošní ročník byla pečlivě vybrána ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí ČR a českou společností pro biomasu CZ Biom, která ve dnech 7.-8.3.2006 uspořádá konferenci s důrazem na problematiku obnovitelných zdrojů energie a biomasy se zvláštním zaměřením na legislativu a především na zdroje financování z fondů EU. Předpokládá se rovněž účast zástupců AE Biom, kteří se touto problematikou zabývají přímo v Bruselu. Druhý den se bude konference věnovat biologicky rozložitelným komunálním odpadům (legislativa, marketing, ekonomika, bioplyn, čistírenské kaly atd.).

Dalším samostatným fórem pořádaným společností z oboru odpadového hospodářství DEWAREC, s.r.o. (9.3.2006), je konference zabývající se řešením problémů sběrných dvorů (oddělený sběr, recyklace a materiálové využívání elektroodpadu) a spalování odpadů s využitím energie, legislativa, financování atd.

V rámci výstavy ECO CITY budou prezentovány výsledky soutěže  ENERGETICKÝ PROJEKT 2005. Smyslem soutěže je vyhodnotit a ocenit takové projekty, stavby a energetické systémy, které díky použití nejnovějších stavebních materiálů, konstrukcí a technologických postupů vedou k minimální spotřebě energie a tím přispívají ke zdravému životnímu prostředí v ekonomicky reálných souvislostech. Soutěž je vypisována Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Českou energetickou agenturou, ENVIROS, s.r.o. a ABF, a.s. za podpory generálního sponzora Skupiny ČEZ a dále Pražské energetiky, a.s. a Energetická společnost E.ON. Oceněné projekty budou vyhlášeny na Slavnostním večeru výstav FOR CITY.

INVEST CITY - 2. ročník výstavy investičních příležitostí je zaměřen na získávání a zásady užití finančních prostředků ve veřejné správě. Výstava je určena k prezentaci firem z developerské a bankovní sféry, společnostem podílejících se na realizaci veřejných zakázek, modernizaci a revitalizaci panelových a činžovních domů, územních plánů, architektury, infrastruktury a občanské vybavenosti.

CLEAN CITY - 2. ročník výstavy se specializuje na oblast úklidového průmyslu, podmínkám při zadávání výběrových řízení a jejich hodnocení. Jako vystavovatelé se budou prezentovat firmy poskytující úklidové služby v průmyslu, těžkých provozech, zdravotnictví, veřejných provozech i domácnostech společně s výrobci a prodejci strojů či zařízení pro úklid a čištění.

Výstavu spolupořádá a její doprovodný program odborně garantuje Česká asociace úklidu a čištění (CAC) a Sdružení pracovníků dezinfekce, dezinsekce a deratizace České republiky. Tyto organizace se v rámci svých seminářů zaměří na zadávání výběrových řízení pro oblast profesionálního úklidu a čištění klimatizací a ventilací (7.3.2006). Dne 9.3.2006 se semináře zaměří především na dezinfekci, dezinsekci a deratizaci a problematiku HACCP (vytipování kritických bodů ve veřejných stravovacích službách) ve veřejných prostorách.

EUROTRAFFIC - 6.ročník mezinárodní odborné výstavy dopravního inženýrství a dopravně technických zařízení představí novinky v systémech řízení dopravy, dopravního značení a organizace dopravy, bezpečnosti silničního provozu. Nedílnou součástí této výstavy je i oblast organizování a řízení transportních a skladovacích procesů, systémů na přepravu zboží - tedy spedice a logistika. Novinkou letošního ročníku je rozšíření výstavy o sekce dopravního inženýrství a dopravních staveb.

Hlavním doprovodným programem je 2. ročník mezinárodní konference o dopravě, který se bude věnovat tématům souvisejícím s dopravní politikou v České republice především v návaznosti na novou strategii rozvoje dopravní infrastruktury ČR. Představí se zástupci ministerstva dopravy, dopravních fakult, státní správy a soukromého sektoru. Mezi jednací témata bude mj. patřit problematika elektronického mýta (blok Inteligentní dopravní systémy) a nově blok bezpečnost dopravy a blok věnovaný letecké dopravě. Cílem konference je poskytnout posluchačům souhrnné informace o stavu a vývoji současné dopravní politiky ČR, prezentovat nové klíčové projekty a vytvořit prostor pro výměnu informací mezi odbornou veřejností a zástupci státní správy, samosprávy, vysokého školství a soukromého sektoru s důrazem na praktické dopady plánované dopravní politiky pro nadcházející léta.

Nedílnou součástí výstavy je i prezentace výsledků 2. ročníku soutěže Dopravní stavba roku, vyhlášené Ministerstvem dopravy ČR a Státním fondem dopravní infrastruktury.

ZELENÉ MĚSTO - 2. ročník odborné výstavy městské a veřejné zeleně je věnován především projektování, urbanismu a městské architektuře. Výstava je určena nejen odborné veřejnosti z řad provozovatelů veřejných parků, sadů, dětských hřišť, rekreačních a sportovních areálů, architektů, ale také laické veřejnosti se zájmem o zahradní architekturu v intravilánu obcí. Výstava poskytne prostor pro řešení problémů zahradnických oborů, které představují zejména: absence systémového řešení péče o sídelní zeleň, komplikované vztahy zhotovitelů a objednatelů ve veřejné zeleni, integrace tuzemských zahradnických firem do EU, zapojení veřejnosti do rozhodování o urbanistických projektech, nutnost zvyšování prestiže zahradních architektů a další.

Další odborné setkání připravuje ABF, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v rámci úspěšného cyklu Fórum krajů,měst a obcí. Letošní konference nese název Urbanismus pro udržitelná města – zdroje financování (7.3.2006) a bude zaměřena na urbanismus, suburbanismus a řešení sociální segregace.

Úspěšný cyklus seminářů pod názvem Nízkoenergetické a nízkonákladové stavění, který probíhal v roce 2005, bude zakončen konferencí NÍZKOENERGETICKÉ A NÍZKONÁKLADOVÉ STAVĚNÍ ve dnech 7. – 8. 3. 2006 v konferenčním sále hotelu Don Giovanni. Obsahem konference bude seznámení s nejnovějšími předpisy a podmínkami v této oblasti s konstrukčními a technickými otázkami panelových a rodinných domů s progresivními postupy v projektovém řešení i realizaci. Dalším diskusním tématem bude využití obnovitelných zdrojů energie, tepelné čerpadla a využití energie z biomasy.

Konference je určena pro stavební inženýry – projektanty, studenty a pracovníky městských a obecních úřadů.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů