Pátek, 19. dubna 2024

Volebním lídrem Zelených bude ve Zlínském kraji František Šulgan

Volebním lídrem Zelených bude ve Zlínském kraji František Šulgan
V pondělí 23. ledna zvolili delegáti  krajské konference Strany zelených ve Zlínskem kraji první čtveřici kandidátů pro volby do Poslanecké sněmovny ČR. Jedničkou na kandidátce bude rožnovský místostarosta František Šulgan. 

Místostarosta Rožnova pod Radhoštěm, nestraník František Šulgan, se střetne se Zdeňkem Škromachem z ČSSD, Petrem Nečasem z ODS, Michaelou Šojdrovou z KDU-ČSL a Vlastislavem Antolákem za KSČM.

Nezávislý kandidát v čele Zelených je také předsedou Mikroregionu Rožnovsko, dlouholetým pracovníkem Správy CHKO Beskydy a jednou z vůdčích osobností nevládních organizací na Valašsku, například ČSOP nebo sdružení Zdravý Rožnov.

“Chci spolupracovat se všemi, kterým jde o kvalitní řízení veřejné správy, lepší kvalitu života i kvalitu v mezilidských vztazích. Chci spolupracovat se všemi, kterým jde o dlouhodobý udržitelný rozvoj ekonomiky, sociální oblasti i životního prostředí. Když budeme naše konání promítat v těchto třech rovinách – bude náš život kvalitnější a spokojenější. A slušnost patří i do politiky,“ říká František Šulgan.

Druhé místo na kandidátce obsadí Jana Hajduchová z Uherského Hradiště. Jana Hajduchová vystudovala architekturu, pracuje jako překladatelka, učitelka angličtiny a už mnoho let se věnuje ekologické výchově v nevládních organizacích na Slovácku. Je členkou Strany zelených.

Na třetí místo kandidátky byl zvolen Miroslav Janík z Valašských Klobouk. Janík je předsedou ČSOP Kosenka a vedoucím ekologické poradny Kosenka ve Valašských Kloboukách. Není členem žádné politické strany.

Čtvrtým na kandidátce bude Vlastimil Brázda, předseda základní organizace v Bystřici pod Hostýnem a člen Republikové rady Strany zelených. Vlastimil Brázda je manažerem elektrotechnické firmy.

Další pořadí na kandidátce bude určeno do začátku února vedením krajské organizace Strany zelených. Mezi kandidáty bude minimálně třetina žen.

 Kontakty

František Šulgan

volební lídr Strany zelených ve Zlínském kraji

mobil 420 739 503 670 nebo 420 602 519 661

sulgan@valachnet.cz

 Karel Pavelka

předseda Krajské organizace Strany zelených ve Zlínském kraji

karel.pavelka@centrum.cz

 Džamila Stehlíková

místopředsedkyně Strany zelených pro styk s veřejností

mobil 420 724 207 917

class=MsoNormal>dzamila.stehlikova@zeleni.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů