Pátek, 29. března 2024

Aktuální granty a výběrová řízení

Aktuální granty a výběrová řízení

· Partnerství pro Kolínsko 
TPCA vyhlašuje druhý ročník grantového programu Partnerství pro Kolínsko. V roce 2006 je částka pro podporu projektů stanovena stejně jako v minulém roce na 4 000 000 korun. Grantový program je otevřen pro obce i další neziskové organizace z regionu; i nadále ho administruje Nadace Partnerství.
Datem uzávěrky přijímání žádostí o grant je 31. březen 2006.


· Škola pro udržitelný život 
V pondělí 30. ledna 2006 byl vyhlášen již třetí ročník programu Škola pro udržitelný život. Posláním společného programu Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy Sever je vzdělávání v oblasti udržitelného rozvoje a zapojení veřejnosti do konkrétních akcí směřujících ke zlepšení životního prostředí. Program je realizován prostřednictvím škol fungujících jako iniciační centrum a prostřednictvím praktických malých místních projektů. Regionálním koordinátorem pro Pardubický kraj je Ekocentrum PALETA. Přihlásit se mohou školy v Královéhradeckém a Pardubickém kraji a ve východní části Středočeského kraje (okresy Nymburk, Kolín a Kutná Hora.
Uzávěrka pro zasílání přihlášek do programu je 20. 2. 2006.


· Grantové programy z oblasti životního prostředí pro rok 2006 
Dne 25. ledna 2006 vypsal odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí výzvy k předkládání žádostí o dotace z Grantového fondu Libereckého kraje z programu č. 6 - podpora ekologické výchovy a osvěty, programu č. 7 - podpora ochrany přírody a krajiny a programu č. 8 - péče o zvířata v nouzi.
Příjem žádostí končí 28. února 2006 ve 14.00 hod.


· Podpora environmentálních projektů - nadace Partnerství 
Od čtvrtka 26. ledna 2006 do 3. března 2006 přijímá Nadace Partnerství žádosti o finanční podporu ze svého Základního grantového programu. Ten podporuje zejména projekty zaměřené na ochranu životního prostředí na celonárodní úrovni, ale i lokální projekty neziskových organizací a místních samospráv. Maximální výše grantu bude tentokrát 200 000 Kč a celkově nadace v první polovině roku 2006 rozdělí přibližně 1 000 000 Kč.


· Příspěvky na cyklostezky 
Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) vyhlásil podmínky na příspěvky na cyklostezky. Podmínky se vztahují na poskytování příspěvků z rozpočtu SFDI v souladu s § 2, písm. h) zákona č. 104/2000 Sb. na výstavbu a údržbu cyklistických stezek v roce 2006.
Termín podání žádostí je 31. 3. 2006.


· Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních 
Dne 24.1.2006 byla Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, odborem pro zajištění administrace ESF v regionálním školství uveřejněna výzva č.2 pro grantové schéma v opatření 3.1 OP RLZ - Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů ve vzdělávání.
Žádosti je možné podávat od 30. 1. 2006 do 31. 3. 2006 do 15 hodin.


· Hrozby a příležitosti strukturálních fondů v ČR 
Česká pobočka Transparency International (TI) publikovala dne 17. ledna 2006 v rámci mezinárodního projektu, který se zabývá problematikou čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU, informační materiál "Hrozby a příležitosti strukturálních fondů EU". Cílem projektu je přispět k efektivnímu a transparentnímu využívaní strukturálních fondů Evropské unie v nových členských státech EU.


· Dodatek k programu OP RLZ 
V polovině ledna (16. 1. 2006) byl na internetových stránkách Evropského sociálního fondu zveřejněn dodatek k Operačnímu programu rozvoje lidských zdrojů. Spolu s jinými programovými dodatky OP RLZ v ČJ jej najdete v sekci OPRLZ/O OPRLZ/Dokumenty/Programový dodatek OP RLZ v ČJ.


· Průvodce EU financováním evropských lesů 
Taiga Rescue Network a Forests and the European Union Resource Network (FERN) vydali Průvodce EU financováním evropských lesů. V rámci nového Evropského fondu pro rozvoj venkova budou patřit mezi způsobilé činnosti i péče o lesy, lesní hospodářství a ochrana lesů. Mezi vhodnými partnery při spolupráci na projektech jsou v příslušném nařízení, které zdůrazňuje nutnost spolupráce na partnerském principu, zmíněny i ekologické nevládní organizace.


· 3. kolo Výzvy MŽP v rámci grantového schématu Síť environmentálních informačních a poradenských center 
Ministerstvo práce a sociálních věcí spolu s Ministerstvem životního prostředí vyhlásili ve středu 1. 2. 2006 výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci OP RLZ grantového schématu Síť environmentálních informačních a poradenských center.
Konečné datum předkládání je 3.4.2006 ve 12.00 hodin.

Zdroj: CENIA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů