Pátek, 29. března 2024

Přírodovědecká fakulta UK hledá absolventy

Přírodovědecká fakulta UK hledá absolventy

Jedna z největších fakult Univerzity Karlovy v Praze zakládá klub absolventů. Všichni absolventi, kteří od založení fakulty v roce 1920 opustili brány PřF UK mají možnost bezplatné registrace.

V rámci projektu CareerMarket – šance pro budoucnost vzniká na PřF UK klub absolventů, tzv. Alumni Network. Přírodovědecká fakulta tak chce navázat na tradici západních univerzit, kde je existence podobných spolků běžnou součástí univerzitního života. Zájemci o členství v klubu Alumni Network budou mít možnost zaregistrovat se na internetových stránkách klubu www.alumni-natur.cz, které budou spuštěny 1. března 2006. Webový portál byl vytvořen jako zázemí komunikace mezi fakultou a jejími absolventy. Na stránkách budou aktuální informace o dění na fakultě, vydaných publikacích a o připravovaných akcích. Registrovaní členové klubu zde budou mít možnost bezplatně vyhledat své bývalé spolužáky. V on-line seznam členů Alumni bude možné snadno vyhledat staré přátele, kolegy, či spolužáky. Každý uživatel bude moci spravovat svou osobní stránku s aktuálními údaji a kontakty. Vzpomínku na přátele z fakulty pomohou oživit fotogalerie. Absolventi fakulty budou moci přidávat oficiální i neoficiální fotografie z fakultního života, ale i obrázky ze soukromých akcí.

Stránky budou zpřístupňovat i oborovou inzerci, možnosti spolupráce a studia  prozatím uveřejněné pouze na stránkách projektu CM www.careermarket. Chybět nebudou ani exkluzivní nabídky od Alumni pro Alumni, tedy pracovní inzerce zadávaná absolventy pro ostatní registrované uživatele. Každé tři měsíce bude vycházet Newsletter, i-zine, přinášející informace o dění na fakultě, výročích, změnách v kariéře a pořádaných akcích. Magazín bude dostupný pouze v elektronické podobě, členové klubu jej dostanou automaticky, k dispozici bude také na stránkách klubu, na stránkách projektu CM a na stránkách PřF UK.

Oficiálně bude klub absolventů PřF UK Alumni Network pokřtěn na reprezentačním plese PřF UK, který se koná 16. března 2006 v Národním domě na Vinohradech. Již nyní se ke klubu hlásí téměř 280 absolventů.

Finančně zajišťuje provoz Alumni Network v této chvíli projekt CareerMarket, který působí na PřF UK  od června 2005. CM výsledkem snahy Přírodovědecké fakulty UK podílet se na budoucnosti svých studentů a usnadnit jim hledání zaměstnání, zejména v regionech. V rámci projektu proběhly na půdě fakulty již dva semináře s personalistickou tematikou. Studenti měli také možnost poznat společnost Moravské naftové doly a.s., která se jim představila v odborné prezentaci. První studentka z PřF UK zamířila díky projektu CM na týdenní stáž v Pivovaru Svijany. Na 11. květen 2006 projekt ve spolupráci PřF UK připravuje workshop pracovních příležitostí. O možnost představit se studentům přímo na půdě fakulty již nyní projevila zájem řada firem.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů