Čtvrtek, 18. dubna 2024

Ambrozek by možná v dalším kole snížil exhalace

Ambrozek by možná v dalším kole snížil exhalace

Ministr životního prostředí je „připraven přijít“ ve druhém kole obchodování s emisemi se snížením exhalací oxidu uhličitého z průmyslu oproti stávající úrovni. Říká to v obsáhlém bilančním rozhovoru, který právě vychází v novém čísle časopisu Sedmá generace.

Libor Ambrozek dodává, že ovšem chce „aby to bylo velmi dobře podloženo, aby to bylo číslo, které budeme moci se ctí obhájit“.

Pětistránkové interview se vedle českých exhalací oxidu uhličitého zabývá také dalšími tématy uplynulých čtyř let – ekologickou daňovou reformou, recyklací odpadu, povodněmi či nedávnou fúzí státních agentur odpovědných za ochranu přírody. Ambrozek v něm soudí, že ODS bude v koalici souhlasit s ekologickou daňovou reformou, a tvrdí, že „je šance“, aby ještě stávající vláda do voleb schválila její teze. Prohlašuje také, že je potřeba otevřít koncepční debatu o reformě lesního a horního zákona.

Sedmá generace je společensko-ekologický dvouměsíčník, který vydává Hnutí DUHA. Druhé letošní číslo vedle rozhovoru s Liborem Ambrozkem obsahuje také například podrobnou analýzu dopadů, které má na lidi v rozvojových zemích produkce bavlny, nebo článek o neobyčejném významu tlejícího dřeva v životě českých lesů. Více na www.sedmagenerace.cz.

Kompletní rozhovor lze stáhnout na www.sedmagenerace.cz nebo přečíst na www.sedmagenerace.cz/index.php?art=clanek&id=248. Výtisk časopisu s rozhovorem novinářům zašleme obratem poštou.

Kontakt: 
Dagmar Smolíková, redakce Sedmé generace, telefon 545 214 431, email dagmar.smolikova@hnutiduha.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů