Středa, 24. dubna 2024

Tibet podpoří výletem i hudbou

Tibet podpoří výletem i hudbou

V sobotu 1. 4. 2006 v Olbramově již tradičně otevřou turistickou sezónu výletem po Naučné stezce Kosí potok. Odpoledne je připraveno povídání o Tibetu s ochutnávkou tamější kuchyně, večer pak koncert tachovské skupiny Soda´n´ton. V neděli budou dobrovolníci pokračovat ve výsadbě aleje v Kořenu.

             Účastníci výletu si dali sraz první aprílový den v 10 hodin u kostela v Kořenu, odtud sejdou ke Kosímu potoku a po dvanácté hodině dorazí do Olbramova. V sále místního hostince se od 13:30 podělí o své zážitky z cest po Nepálu německý krajinný architekt Anton Robl, který se nyní pokouší své zkušenosti a náměty z cest uskutečňovat v místních podmínkách. Pro gurmány bude od 14:30 připravena i ochutnávka asijské kuchyně a odpolední program uzavře promítání krátkého filmu pana Richarda Stiebitze z cesty do Ladaku.

            Večer se o zábavu postará tachovská skupina Soda´n´ton, která v Olbramově pro Tibet koncertovala již vloni. Výtěžek akce tentokrát nebude věnován na památky Konstantinolázeňska, jak je tomu u jiných olbramovských akcí, ale na podporu Tibetu. Ten je od roku 1950 okupován Čínou a jsou zde soustavně porušována základní lidská práva včetně svobody vyjadřování a vyznání. Více informací o současné situaci v Tibetu je možné nalézt na internetových stránkách www.tibinfo.cz.

            Neděle je vyhrazena práci na ovocné aleji v Kořeni, kde by měli dobrovolníci od 11 hodin pokračovat ve výsadbě stromků.

            Celý víkend bude připraven díky spolupráci obce Olbramov s občanskými sdruženími Pomozme si sami a Receptt. Více informací na tel. 374692021.

Honza Florian
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů