Pátek, 19. dubna 2024

Nominujte své kandidáty na Cenu Josefa Vavrouška

Nominujte své kandidáty na Cenu Josefa Vavrouška

Ještě tři týdny mohou lidé zasílat své nominace na Cenu Josefa Vavrouška. Ta se uděluje za aktivní prosazování trvale udržitelného rozvoje a  aktivity směřující k řešení vzájemně spjatých ekologických, sociálních a ekonomických problémů. Cílem ceny je zviditelnit a ocenit konkrétní aktivity ve prospěch životního prostředí a udržitelného rozvoje, které mohou být příkladem pro další jednotlivce.

Cenu Josefa Vavrouška udělovala od roku 1996 Nadace Charty 77, později se k ní přidala i nejvýznamnější česká nadace, zaměřená na projekty udržitelného rozvoje, Nadace Partnerství. "Josef Vavroušek byl na přelomu 80. a 90. let jedním z hlavních protagonistů konceptu trvale udržitelného rozvoje u nás. My bychom chtěli využít jeho odkaz tak, aby se tyto myšlenky dostaly k širší veřejnosti," vysvětluje Miroslav Kundrata, ředitel Nadace Partnerství.

Nominace jsou přijímány do 20. dubna 2006 na e-mailové adrese cjv@ecn.cz nebo poštou na adrese Nadace Charty 77, Melantrichova 5, 110 00 Praha 1. Můžete také využít možnosti vyplnit elektronický formulář přímo na webových stránkách Nadace Partnerství. (http://www.nadacepartnerstvi.cz/cestina/souteze/docs/formular_cjv.doc)

kontakt:           
Tomáš Růžička, Nadace Partnerství, tel.: 542 422 761, tomas.ruzicka@ecn.cz

Indira Bornová, Nadace Charty 77, tel.: 224 214 452, indira.bornova@bariery.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů