Čtvrtek, 18. dubna 2024

Přírodověda pro školy

Přírodověda pro školy
Dalším vzdělávacím CD firmy Terasoft pro výuku v počítačových učebnách nebo pomocí projektoru pro základní školy je Přírodověda 3. Obsahuje nejen učivo přehledně roztříděné do kapitol, ale i adresář s pracovními listy, které pomohou učitelům s přípravou na hodiny. Pro děti je zase na cédéčku připraveno několik her, u kterých si zábavnou formou zopakují a utvrdí získané vědomosti.

Z hlavního menu jsou přístupné dvě základní položky, a to Výuková část a Pracovní listy. Ve Výukové části se nachází vlastní výklad látky pod volbou Výuka. V ní si lze zvolit zaškrtnutím políčka ve formuláři kapitolu, kterou chceme probírat. Dále část Testy, v níž si stejným způsobem můžeme vybrat okruh testových otázek, které program žákům zadává. Poslední volbou výukové části je Encyklopedie. V ní se nalézá jednoduchý vyhledávač. S jeho pomocí je možné najít rychle všechna hesla, která CD obsahuje.

Hry jsou založeny na principu Člověče, nezlob se, jen dosažené políčko musí děti obhájit správnou odpovědí na otázku. CD obsahuje v deseti kapitolách celkem 352 interaktivních výukových obrazovek. Jsou na něm obsažena všechna hlavní přírodní společenstva, která se vyskytují na území České republiky.

Pokud se učitel rozhodne k výuce nepoužívat počítač, může v hlavním menu zvolit položku Pracovní listy. V ní bude mít k dispozici dva adresáře, a to s vyplněnými listy a s listy nevyplněnými. Ty je možné snadno tisknout v barvách i černobíle, takže je děti mohou vybarvovat.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů