Čtvrtek, 25. dubna 2024

Finská pneumatikárna v Lešné? Zatím stále není úplně jasno

Finská pneumatikárna v Lešné? Zatím stále není úplně jasno

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Meziříčská radnice dosud nemá v ruce písemné vyjádření ministerstva životního prostředí ke dopisu, který mu před časem adresovala. Stížnost se týkala posudku vlivu plánované finské pneumatikárny v průmyslové zóně Lešná na životní prostředí. Podle posledních informací však nepadlo ani rozhodnutí ze strany představenstva finské společnosti Nokian Tyres o tom, zda výstavbu nového závodu nakonec nepřesune jinam.

Zástupci radnice se kvůli dodatečným průtahům kolem dokumentace dokonce před časem vypravili osobně přímo k ministru životního prostředí Liboru Ambrozkovi. "Přijeli jsme do Prahy připraveni dobře argumentačně i odborně, na příslušném odboru se s námi ale bavili spíše o svých pocitech," konstatoval místostarosta Bohdan Mikušek.

S ministrem podle něj meziříčská delegace při osobní návštěvě projednávala věcné a právní důvody, kvůli nimž podala radnice stížnost. "Přislíbil nám, že se pokusí celé jednání v této souvislosti urychlit," dodal místostarosta.

Radnici vedla k intervenci přímo na ministerstvu skutečnost, že nechce zneklidnit představitele Nokian Tyres. Nezbytné záležitosti v souvislosti s případným zahájením stavby se totiž protahují. "Máme zatím pouze potvrzeno, že ministr Ambrozek podepsal příslušné dokumenty, a to s podstatně přísnějšími podmínkami," upřesnil včera místostarosta Mikušek.

Podle jeho slov zatím radnice zatím nemá žádné informace o tom, že by investor hodlal ustoupit od svého záměru postavit novou továrnu právě v Lešné. "Nevíme, že by se něco takového dělo," prohlásil výslovně místostarosta s tím, že si je radnice dobře vědoma závažnosti celého problému. O veškerých posunech v jednání hodlají představitelé města včas informovat.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů