Úterý, 16. dubna 2024

V pátek bude oznámen Ropák roku 2005

V pátek bude oznámen Ropák roku 2005

Děti Země zvou na slavnostní vyhlášení ropáků 28. dubna do Divadla Bolka Polívky

 

Výsledky anket Ropák 2005 a Zelená perla 2005 budou zveřejněny v pátek 28. dubna v 11 hodin na tiskové konferenci v EkoCentru Brno na Ponávce 2 (IV. patro). Večer pak od 18 hodin v brněnském Divadle Bolka Polívky na Jakubském náměstí 5 proběhne slavnostní vyhlášení. Účast přislíbila Ester Kočičková, která také zazpívá své šansony. Diváci ještě uvidí derniéru satirické divadelní hry Mojmíra Vlašína „Perly sviním aneb Oficiální záznam z neoficiálního jednání české vlády“.

 

„Máme předběžně domluveno, že Ester Kočičková mi bude do vyhlašování výsledků dle své libosti vstupovat a vše svým peprným stylem komentovat,“ uvedl organizátor anket Miroslav Patrik z Dětí Země Brno.

 

V rámci předvolebního guláše je také nastudována divadelní hra krajského zastupitele Mojmíra Vlašína „Perly sviním“, která se skládá se zelených perel uplynulých deseti let, takže se diváci mohou opravdu těšit.

 

Letošním nejznámějším „horkým tématem“ v anketě o Ropáka roku je úvaha prolomit územně ekologické limity na Mostecku – za to byi nominován zmocněnec vlády pro severozápadní Čechy a poslanec Vlastimil Aubrecht (ČSSD) a předseda vlády Jiří Paroubek (ČSSD).

 

Druhým tématem je prosazení výstavby průmyslové zóny Nošovice – za to byli nominování ministr průmyslu a obchodu Milan Urban (ČSSD) a hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský (ODS).

 

Na raut je připraveno veganské a vegetariánské občerstvení od firmy Restaurace – Rebio, k pití pak víno ze skladů Moravské banky vín Brno od firmy Víno Marcinčák Mikulov. Účastníci soirée také budou moci sníst výborný ropákův dort.

 

Vstupenky na ropácké soirée 28. dubna od 18 hodin v Divadle Bolka Polívky lze zakoupit:

1) Ekologická poradna Veronica (Panská 9, tel. 542 422 750, veronica@ecn.cz)

2) Děti Země Brno (Cejl 48/50, tel. 545 210 393, dz.brno@ecn.cz).

3) Divadlo Bolka Polívky (Jakubské náměstí 5, tel. 542 214 692)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů