Pátek, 29. března 2024

Soutěž o nízkoenergetický dům

Soutěž o nízkoenergetický dům
Společnost Rockwool trvale hledá nové způsoby, jak veřejnost upozornit na možnosti nízkoenergetické výstavby. Vyhlásila proto soutěž Rockhouse o český nízkoenergetický dům roku 2006. "Chceme zpopularizovat trend, který je v západních zemích dávno standardem," vysvětlil motivace společnosti Rockwool Ing. Petr Stejskal, který zasedá v odborné porotě soutěže spolu s Ing. Martinou Páskovou, Ph.D., z Ministerstva životního prostředí ČR, Ing. arch. Olegem Hamanem, předsedou Obce architektů, Doc. Ing. Janem Tywoniakem, CSc., ze Stavební fakulty ČVUT, Doc. Ing. Miroslavem Maixnerem, CSc., z Fakulty architektury VUT v Brně a akad. arch. Šimonem Cabanem.

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo plánuje stavět dům či jinou stavbu odpovídající kritériím nízkoenergetického stavění (spotřeba energie na vytápění max. 50 kWh/m2/rok) s použitím materiálů firmy Rockwool a na projektu se jakkoliv podílí. Studenti, pro které byla vytvořena speciální studentská kategorie, se mohou přihlásit i v kategorii určené profesionálům. Zvláštní kategorie pak je určena realizovaným stavbám.

Soutěž bude uzavřena 30. září 2006 a její výsledky budou slavnostně vyhlášeny na konci října tohoto roku. Všechny podmínky přihlášení do soutěže, charakteristiky jednotlivých kategorií a přehled ocenění v celkové hodnotě přes 200 000 korun naleznete na internetové stránce soutěže www.rockhouse.cz.

"Efektivní řešení problémů s plýtváním energií v budovách je možné jen systematickou osvětovou činností. Když se podaří více prosadit výstavbu ekonomicky i ekologicky efektivních budov, přispějeme nejen k ochraně planety Země, ale především ke zkvalitnění života nás, jejích obyvatel. Chceme podporovat všechny, kteří smýšlejí podobně jako my, a ocenit ty nejlepší z nich," vyjádřil se za společnost Rockwool Ing. Petr Stejskal.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů