Středa, 24. dubna 2024

ČESKO-IZRAELSKÝ SEMINÁŘ

Akce, jež byla přesunuta na ekologické veletrhy
ČESKO-IZRAELSKÝ SEMINÁŘ

Na velmi úspěšný česko-izraelský seminář s orientací na water management z června 2003, organizovaný komerční sekcí izraelského velvyslanectví v Praze v součinnosti s Ministerstvem zemědělství ČR, který vedl k užitečné výměně informací a kontaktů pro obě strany, navazuje letos jeho druhé pokračování. Akce proběhne v rámci ekologických veletrhů ENVIBRNO a VODOVODY – KANALIZACE ve dnech 23. – 25. května 2006 na brněnském výstavišti.

Za izraelskou stranu má program semináře na starosti dr. Milan Kenkuš, vedoucí komerční sekce izraelského velvyslanectví, za českou stranu jej organizují náměstek ministra zemědělství dr. Pavel Punčochář a náměstek ministra průmyslu a obchodu ing. Karel Tureček.

Více než pouhou zajímavostí je skutečnost, že česko-izraelský seminář se měl původně pořádat v Praze. Avšak vzhledem k tomu, že ekologické veletrhy mají vynikající renomé, vynikající zázemí a bohatý a hodnotný odborný doprovodný program, bylo rozhodnuto o přesunutí akce právě do jejich rámce. Cílem je zejména navázat další užitečné obchodní a odborné kontakty. Z Izraele přijede celkem 14 odborníků od vodního komisaře po zástupce ministerstva. Očekává se, že se semináře zúčastní zhruba stovka odborníků.

Příjezd izraelské delegace, ubytování a slavnostní večeře pořádaná náměstkem ministra PO ing. Karlem Turečkem jsou na programu v pondělí 22. 5. Samotný seminář začne v úterý 23. 5. po účasti na slavnostním zahájení ekologických veletrhů, prohlídce expozic a obědě ve 14.00 hodin. Rozdělen bude do dvou paralelních bloků – vodohospodářského (hlavním tématy budou rybářství a čištění odpadních vod) a podnikatelského (seznámení přítomných s podnikatelským prostředím a ekonomickou situací v ČR a v Izraeli). Ukončení prvního dne semináře se předpokládá zhruba před 17.00 hodinou.

Středa 24. 5. bude s výjimkou času na oběd nabita přednáškami. Dopolední program začne od 9.30 hod. a tématicky nebude ve vodohospodářském bloku opět chybět problematika rybářství a dále např. Evropská legislativa v oblasti vodního hospodářství a životního prostředí - zavádění Rámcové směrnice vodní politiky nebo Zavádění moderních technologií závlah v ČR (čeští přednášející) či Získávání nových zdrojů vody – desalinace nebo Využití odpadních vod pro závlahy a metody jejich úpravy (izraelští přednášející). V podnikatelském bloku budou odborníci mj. rozebírat Právní úpravy vstupu do podnikání v ČR a Izraeli či Podporu inovací v obou zemích.

Program česko-izraelského semináře ve středu odpoledne završí témata Plány rozvoje vodovodů a kanalizací v ČR a Zabezpečení systémů zásobování vodou v Izraeli“ (v rámci vodohospodářského bloku) a Podpora investorů v ČR a Izraeli (podnikatelský blok). Předpokládaný konec je zhruba v 16.30 hod. Poté čeká na účastníky slavnostní večer na státním zámku v nádherném prostředí Vranova nad Dyjí.

Ve čtvrtek 25. 5. se izraelští hosté přesunou do Prahy, kde na ně po dni stráveném mj. prohlídkou Prahy a Strahovského kláštera čeká závěrečná večeře požádaná náměstkem ministra zemědělství dr. Pavlem Punčochářem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů