Sobota, 20. dubna 2024

Mexiko nabízí příležitosti nejen v energetice

Mexiko nabízí příležitosti nejen v energetice

Pokud se podíváme na příležitosti obchodní a hospodářské spolupráce, vzhledem k industrializaci mexického hospodářství jsou tu možnosti dodávek strojů a strojního zařízení. Nabízí se i účast českých firem na realizaci investičních projektů, na obnově a modernizaci infrastruktury federace i jednotlivých států. Perspektivními komoditami jsou na místním trhu zejména takové, které zajistí udržitelný rozvoj, sociální růst a zmírnění chudoby.
Investice v energetice umožňují rekonstrukce a modernizace stávajících zařízení na výrobu elektrické energie a budování nových s důrazem na ochranu životního prostředí, rozvíjí se těžba ropy a plynu, uhlí a rud.
Mexiko má zájem na výstavbě a obnově infrastruktury, řešení dopravních systémů včetně dodávek zařízení a dopravních prostředků. Jde o dodávky komponentů pro železnice a metro či pro automobilový průmysl. Zde je účelná přímá výrobní kooperace s mexickými i zahraničními firmami, které působí na území Mexika. V oblasti propojení elektrických a telekomunikačních systémů se nabízejí značné možnosti při dodávkách v rámci společných programů nadnárodních společností EU.
Mexiko má zájem na realizaci ekologických projektů, jako jsou spalovny a třídírny odpadů, čističky a úpravny vod, zásobování vodou venkovských a městských aglomerací, technologie pro výrobu biopaliv, zalesňování, ochrana půdy proti erozi.
Uplatnit se lze i při dodávkách zařízení, která budou avizovat a předcházet živelním pohromám, a prostředky, stroje a zařízení na odstraňování jejich následků.
Potřeba modernizace vybavení bezpečnostních složek mexického státu vyvolává poptávky po dodávkách speciálního materiálu, jmenovitě z oblasti leteckého průmyslu, vojenské a zabezpečovací techniky.
Spolupráce se nabízí také v oblasti informatiky. Mezi další perspektivní exportní komodity patří celá řada výrobků, jako jsou zemědělské stroje a traktory, technika a zařízení pro zavlažování a zalesňování, stroje na zpracování dřeva, ocel a výrobky ze železa, komponenty pro silnoproudou elektrotechniku, léčiva a zdravotnická technika, plastické hmoty, chemikálie, ale i některé potraviny, jako jsou například dětská výživa, sušené mléko či bramborový škrob.

Kráceno pro potřeby EnviWebu

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů