Pátek, 29. března 2024

Praha dala 9,5 milionu na ekologické projekty

Praha dala 9,5 milionu na ekologické projekty
Praha - Pražský magistrát rozdělil 9,5 milionu korun mezi projekty na zlepšení životního prostředí. Po dnešním jednání městské rady to novinářům řekl radní Miloš Gregar (ODS). Město letos mělo na ekologické granty o půl milionu korun méně než loni.

Magistrát dostal 122 žádostí o příspěvek od 91 žadatelů. Celkem chtěli 23,5 milionu korun. Uchazeči dostanou podle dnešního rozhodnutí peníze na 78 projektů. Na 54 z nich získají nižší částku, než žádali. "Nepovede to k tomu, že by projekty nebyly provedeny," uvedl Gregar.

Podle podmínek mohl žadatel získat na jeden projekt nejvýše 250.000 korun. Ve výjimečných případech město může zvýšit částku až na dvojnásobek. Vyšší granty půjdou například na výstavbu stezky pro cyklisty k budovanému sportovnímu areálu v Modřanech, obnovu stromořadí v Kutnohorské ulici v Praze 10 a na provoz záchranné stanice pro dravce a sovy.

Magistrát podpořil 480.000 korun také chov huculských koní. Jejich majitel, tělovýchovná jednota, má nyní finanční problémy a je v konkurzu. Magistrát uvažuje o tom, že část stáda odkoupí. Jinak údajně hrozí, že koně budou rozprodány.

http://www.ceskenoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů