Pátek, 26. dubna 2024

Na bezdomovce z řadových garáží si došláplo životní prostředí

Na bezdomovce z řadových garáží si došláplo životní prostředí

Liberec - Volně pobíhající psi, pálení lakovaného dřeva a neustálé stížnosti - to všechno včera donutilo strážníky městské policie a odbor životního prostředí jednat. Společně navštívili bezdomovce, o kterém jsme již před nedávnem informovali. Ten se usídlil v několika řadových garážích v Liberci - Františkově.

"Jsme tu hlavně kvůli těm jeho psům, kteří tu volně pobíhají na veřejném prostranství a obtěžují okolí. Chceme zkontrolovat, jestli na ně má skutečně očkovací průkazy jak tvrdí," řekla na místě Miloslava Marková z odboru životního prostředí.

Bezdomovec však před příjezdem policie stačil některé psy raději zavřít do garáže a ten největší nepořádek z prostranství před garážemi uklidit.

O agresivitě psů se mohl přesvědčit i přítomný strážník městské policie, na kterého jeden ze psů zlostně vyběhl. "Chápu, že pes si brání svoje teritorium, ale co kdyby místo mě tady šlo malé dítě," varoval policista s číslem odznaku 5067.

Dalším trnem v oku životního prostředí je materiál a způsob, kterým si bezdomovec přitápí. "Topí lakovaným dřevem a nad komínem od jeho kamen stojí strom," uvedl František Russig z životního prostředí.

"Tak mi sem složte metrák uhlí nebo mi dejte byt, budu spokojený a vy budete mít klid. Navíc mě nikdo nepoučil o tom, že se lakovaným dřevem nesmí topit," hájí se bezdomovec Petr Birošík. Doklady o očkování zvířat nenašel, a tak slíbil, že je dodá na magistrát do konce týdne.

JAN KRÁL

Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů