Úterý, 23. dubna 2024

Portál o veřejných zakázkách a koncesích

Portál o veřejných zakázkách a koncesích

Odbor veřejných investic Ministerstva pro místní rozvoj připravil portál, na kterém naleznete komplexní a přehledné informace týkající se zadávání veřejných zakázek. Naším cílem bylo vytvořit uživatelsky přívětivé, přátelské a komunikativní prostředí se snadnou orientací.

Návštěvník portálu má možnost se velmi jednoduchým způsobem zorientovat v národních i evropských právních předpisech k veřejným zakázkám a koncesím. Komplexně řešený je zde informační systém o veřejných zakázkách.
Pod informačním systémem o veřejných zakázkách se nachází přístup k uveřejňovacímu subsystému IS VZ, k seznamu kvalifikovaných a systémům certifikovaných dodavatelů, statistikám veřejných zakázek, k rejstříku koncesních smluv a přístup ke klasifikacím a číselníkům. Novinkou je poskytování informací o elektronickém zadávání veřejných zakázek na národní a evropské úrovni. Součástí portálu je také poskytování informací o vzdělávání. Na podporu praktické aplikace nového zákona o veřejných zakázkách a koncesního zákona bude umožněn bezplatný přístup k e-learningu s interaktivními prvky. Další novinkou je zavedení možnosti výměny názorů v rámci Info-fóra. Na portálu nechybí ani odkaz na Public Private Partnership (PPP), do jehož rámce spadají koncesní smlouvy.
Na horní liště naleznete přístup k aktualitám, odkazům, kontaktům a dalším informacím, které mají proměnlivý charakter. Na této liště bude také umístěn vstup do archivu, kde budou uložena stanoviska a jiné dokumenty, které již nebudou platné či aktuální.
Pod každým odkazem v nabídce bude uložena vstupní informace, která návštěvníkovi portálu prozradí, jaké podrobnější informace může dále očekávat.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů