Pátek, 26. dubna 2024

BIOTEC - první biotechnologický veletrh ve střední Evropě

BIOTEC - první biotechnologický veletrh ve střední Evropě

BIOTEC 2006, první mezinárodní veletrh biotechnologií v České republice, proběhne  ve dnech 24. – 27. října 2006 na brněnském výstavišti, jako součást mezinárodního veletrhu HOSPIMedica.

 

Cílem veletrhu BIOTEC je prezentace klíčových projektů v oblasti biomedicínského a biotechnologického výzkumu z ČR i zahraničí a představení velmi dynamicky se rozvíjejícího odvětví biotechnologií odborné i široké veřejnosti. Pro svůj značný potenciál v tomto oboru bylo vybráno právě město Brno a mezinárodní veletrh HOSPIMedica, který se orientuje mimo jiné na high-tec.

 

Veletrh BIOTEC se koná na pozadí  zahájení stavby Mezinárodního centra klinického výzkumu Brno ICRC (International Clinical Research Center), které proběhne 24. října 2006. Multifunkční lékařský park vznikne v areálu Fakultní nemocnice U svaté Anny v Brně a jeho cílem je vytvoření základny, která umožní  zapojení ČR do významných mezinárodních projektů výzkumu a vývoje v oblasti diagnostiky a léčby kardiovaskulárních a dalších chorob, a současně zvýšení kvality lékařské péče.. Koncepce ICRC byla vyvinuta v těsné spolupráci s předními odborníky věhlasné kliniky Mayo.

 

BIOTEC 2006 bude rozdělen na dvě části:

1.       Veletržní inkubátor

Veletržní inkubátor BIOTEC se uskuteční  v pavilonu V brněnského výstaviště a bude místem prezentace novinek ICRC, CETI, CzechInvestu, vybraných inkubovaných firem JIC, komerčních firem, partnerů a vysokých škol.

 

2.       Konference Gate2Biotech

Konference Gate2Biotech se bude konat v prostorách Press Centra v pavilonu E. Dopolední program: exkurze pro registrované účastníky ve Fakultní nemocnici U Svaté Anny a v Integrovaných Laboratořích Biomedicínských Technologií - ILBIT.

 

Odpolední program zahrnuje prezentaci projektů v oblasti biomedicínského a biotechnologického výzkumu v ČR - ILBIT, ICRC, CETI (Central European Technology Insitute). Speciální blok bude věnován představení špičkových zahraničních projektů v oblasti biotechnologického a biomedicínckého výzkumu , které mají potenciální těsnou návaznost na projekt ICRC.

 

 

Více informací najdete průběžně na webových stránkách www.hospimedica.cz a www.gate2biotech.com.

 

PR kontakt

Vydavatel: Veletrhy Brno, a. s.,  Výstaviště 1,  647 00  Brno,  Česká  republika

Manažer PR a reklamy: Šárka Robešová,tel.: 606/758 423  tel: 54115 2840

www.hospimedica.cz,   e-mail: srobesova@bvv.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů