Sobota, 20. dubna 2024

Festival POZNÁNÍ, Veletrh CESTA KE ZDRAVÍ

Obě tyto akce se budou konat 5. – 8.10.2006 na výstavišti Černá louka v Ostravě. Nebudou  pouze veletrhem zdravého životního stylu, ale i poznáním v široké škále esoterických směrů.
Festival POZNÁNÍ, Veletrh CESTA KE ZDRAVÍ

Karel Nejedlý, regresní terapeut Vás zve na přednášku „Vesmír a My – jak to funguje aneb Manuál pro život“. Najdete ho na ostravském výstavišti Černá louka , kde se ve dnech 5.-8.října 2006 koná esoterický festival POZNÁNÍ.

  Zde vám přiblíží zákonitosti fungování každého z nás. Předvede, jak to nepříjemné, co žijeme, se dá jednoduše a účinně řešit – a to hned. Člověk, který tímto způsobem na sobě pracuje, žije stále radostněji.

   Tímto praktickým způsobem vede lidi nejen na svých přednáškách, ale  i na seminářích, kde během víkendu dosahují Jednoty se sebou i s ostatními. Přitom je zcela lhostejné, čemu kdo věří, nebo nevěří. Říká, že všechno je daleko jednodušší, než si často myslíme. Poznatky načerpal během několika pobytů v ašramu v jižní Indii a dlouholetou praxí v České republice. Zájemcům předají s manželkou Marcelou  Dikšu  - fenomén, který probouzí do přirozeného stavu bytí.

 

Ájurvéda je nestarší komplexní léčba na světě, uznaná Světovou zdravotnickou organizací za účinný medicínský systém. Několik otázek jsme položili MUDr. Davidu Frejovi, který se ájurvédskou medicínou dlouhodobě zabývá.

Jak se liší ájurvédská medicína od západní medicíny?

Ájurvédská medicína je komplexní celostní systém skládající se z unikátního systému výživy, bylinné terapie, masáží, detoxikace, aromaterapie a také kosmetického ošetření pleti. Na rozdíl od západní medicíny se zabývá nejen léčbou, ale i prevencí nemocí, dlouhověkostí a zpomalením stárnutí (v překladu Ájurvéda znamená věda o dlouhověkosti). Tato medicína se nezaměřuje na potlačování příznaků, ale hledá a léčí pravou příčinu nemocí. Podle konstituce, zdravotního stavu a prostředí doporučuje ájurvédský lékař individuálně založenou léčbu nebo prevenci, čímž se navodí harmonie v těle. V ájurvédě se používají přírodní a jemné metody, které navodí v těle rovnováhu.

Jaké metody Ájurvéda používá?

Ájurvédě se věnují lékaři již na celém světě. Základním diagnostickým nástrojem je pulzová diagnostika, kterou lze stanovit konstituci, a z ní vyplývají individuální doporučení. Ve své praxi kombinuji puls s vyšetřením západní medicíny, například měřením tlaku, ultrazvukem, laboratorními vyšetřeními. Podle nerovnováhy lze doporučit individuální jídelníček, bylinné přípravky a případné další procedury.

Co byste z ájurvédské medicíny zdůraznil?

Ájurvéda je praktický systém, jejíž jednoduché a účinné principy může každý z nás bez problémů začlenit do svého života. Výjimečný je její detoxikační a omlazovací léčebný a preventivní program, který najdeme jenom v Ájurvédě. Provádíme ozdravné pobyty v délce sedmi až deseti dnů, kde se organismus pročistí a omladí.

Kromě prevence umí ájurvéda léčit jaké nemoci?

U chronických nemocí má vynikající výsledky. Například u kožních nebo migrén (u kterých západní medicína tvrdí, že nejsou vyléčitelné),  mám úspěšnost až 90 procentní. Dále se osvědčuje v léčbě dalších chronických onemocnění, například alergií, nadváhy, bolestí zad, vředů, špatného trávení, vysokého krevního tlaku, cukrovky, nespavosti, nachlazení, gynekologických obtíží, ale i některých duševních chorob.

S MUDr. Davidem  Frejem se můžete setkat na Veletrhu CESTA KE ZDRAVÍ, Výstaviště Černá louka OSTRAVA, kde má 7. října 2006 od 13.30 hodin přednášku o ájurvédské medicíně.

 

Z vlasů poznáte, co Vám chybí

Od listopadu 2005 nabízí Finclub svým členům, spolupracovníkům a zákazníkům novou nadstandardní službu – vlasovou diagnostiku. Jedná se o diagnostickou metodu, která analyzuje složení, koncentraci a poměr jednotlivých prvků a kde jsou zkoumaným materiálem VLASY.

Co všechno se z takového vyšetření dozvíte?

1.      O životosprávě: co byste měli jíst * jak jíst * kdy jíst * v jakých poměrech a množství

2.      O přípravcích: jaké látky byste měli doplnit * jaké produkty užívat a proč * v jaké kombinaci * kdy přesně během dne

3.      O sobě: k jakým onemocněním máte sklony * jak se jim vyhnout * jak podpořit svou léčbu

Proč jsou zkoumaným materiálem vlasy?

Vyšetření, které analyzuje koncentraci stopových prvků ve vlasech, je vynikající metodou, která hodnotí stav minerální přeměny v organismu. Je stále více oceňováno jako diagnostický nástroj, který slouží k hodnocení stavu výživy člověka. Je to pohodlná a levná metoda, která se doporučuje k hodnocení minerálního stavu člověka při poruchách gastroenterologických, hormonálních, neurologických, kožních, u obezity, onemocnění kostí a kloubů, u kardiologických poruch, během rehabilitace či jako forma prevence.

Proč prvky? Proč je důležité znát jejich hodnoty?

·        Analýza prvků ve vlasech ilustruje množství prvků uskladněných v organismu a odráží stav minerální přeměny.

·        Na jejím základě lze stanovit metabolický typ zkoumaného člověka a doporučit mu patřičná dietetická opatření.

Správná výživa a správná suplementace má mimořádný význam: zdravého člověka preventivně ochraňuje před mnohými chorobami, u nemocných osob podporuje léčbu, pomáhá rychleji docílit očekávaných výsledků, chrání před vedlejšími účinky léků.

Výsledky těchto vyšetření splňují nároky lékařských diagnóz a jejich interpretace proto vyžaduje známost lékařské vědy. Analýza prvků z vlasů je dodatečným vyšetřením a jako každé vyšetření potřebuje být „vysvětleno“ lékařem. Z tohoto důvodu zákazníci dostávají kromě zpracovaných výsledků i popis, který byl připraven lékařem specialistou (členové Finclubu budou mít navíc možnost bezplatného poradenství).

S touto unikátní metodou, ale také s dalšími informacemi o preparátech společnosti Finclub se seznámíte na veletrhu zdravého životního stylu CESTA KE ZDRAVÍ. Bude se konat ve dnech 5.-8.října 2006 na ostravském výstavišti Černá louka.

Finclub je reklamním partnerem veletrhu.

Součástí prezentace této diagnostické metody bude přednáška MUDr. Romana Jelínka, která se uskuteční dne 6. 10.2006 v 11,30 hod. v areálu výstaviště.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů