Úterý, 23. dubna 2024

Řidiči porušují zákazy vjezdu do lesů, policie zvýšila kontroly

Řidiči porušují zákazy vjezdu do lesů, policie zvýšila kontroly

S houbaři začaly problémy. Během víkendu rozdali policisté v lesích spoustu pokut. Neukáznění řidiči nerespektující zákaz vjezdu přišli o body. Houbaření bez propustky ve vojenských Brdech může přijít až na 15 tisíc korun.

Příbramsko - Lesníkům a vedení Vojenského újezdu Jince došla trpělivost. Houbaři za vidinou bohaté úrody hřibů začali ve velkém porušovat zákaz vstupu a vjezdu do vojenského prostoru ve středních Brdech.

Řidičům od zavedení bodového sytému otrnulo

"Mysleli jsme si, že zavedení bodového systému nás zbaví problémů s drzými řidiči. Přestože jich nemálo doplatilo vysokou pokutou na to, že bez propustky jezdí do prostoru, situace se vrací do doby před platností nového silničního zákona," míní vedoucí obecnického polesí vojenských lesů Václav Pernégr. "Zpočátku měli řidiči před porušením zákazu vjezdu respekt, ale nějak jim po čase otrnulo," dodal Pernégr. Na neukázněné houbaře a další návštěvníky lesa upozornili policii vedoucí jednotlivých polesí spolu s vedením újezdního úřadu.

Policie zvýšila kontrolu režimu

Policisté obvodního oddělení v Příbrami s příslušníky vojenské policie zvýšili kontrolu režimu ve vojenském prostoru. "Zjistili velké množství přestupků týkajících se nejen bezpečnosti silničního provozu, ale rovněž i na úseku obrany. Do vojenského prostoru vjíždí a pohybují se v něm neoprávněně i lidé z Prahy, Plzně nebo z Berounska," uvedla mluvčí policie Milena Doubková.

Zakázaný výlet přijde až na 15 tisíc korun

Na porušení zákazu vjezdu, tedy nerespektování dopravní značky Zákaz vjezdu, doplatilo už během uplynulého víkendu dost řidičů. Policie je v takovém případě nekompromisní. Výlet do Brd bez propustky přišel řidiče až na 2000 korun. Navíc se připravili o jeden bod. "Obvodní oddělení Policie Příbram-venkov v součinnosti s Vojenskou policií Tábor přijalo nezbytná opatření k zamezení vstupu osob a vjezdu aut do vojenského prostoru bez patřičného povolení," informovala Milena Doubková. "Řidiči, kteří nemají oprávnění k vjezdu do vojenského prostoru v Brdech, se vystavují nebezpečí postihu za přestupek proti bezpečnosti silničního provozu a udělení trestných bodů. Porušují zákon na úseku obrany a nerespektují ani lesní zákon. V takovém případě jim hrozí pokuta ve výši 15 tisíc korun," upřesnila Doubková.

KAREL HUTR

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů