Pátek, 29. března 2024

Radní: V Brně bude pět hlavních cyklotras

Radní: V Brně bude pět hlavních cyklotras
Brno - Pět cyklotras, které budou měřit celkem tři sta kilometrů. Kilometr trasy za zhruba deset milionů korun. Tak si město představuje budoucí podobu sítě cyklostezek ve městě Brně. Zatím je hotová zhruba šestina. Dnes budou zastupitelé jednat o výkupu pozemků na plánované trasy.
" Stavba je nákladná, často jsou problémy s výkupem pozemků. Proto nemůžu říct, dokdy trasy budou v provozu," řekl náměstek brněnského primátora Radomír Jonáš. Podle něj je v podstatě hotová trasa Svratecká, vedoucí od hradu Veveří podél řeky Svratky až na její soutok se Svitavou. " Další cesty pro cyklisty by měly být trasy Průmyslová, Svitavská, Studentská a Starobrněnská," naznačil Jonáš.
Poslední z nich bude stát podle Jonáše nejvíc, protne totiž centrum města. " Už příští rok bychom mohli otevřít dvaapůlkilometrový úsek cyklostezky od soutoku Svitavy a Svratky směrem na Rajhrad," dodal Jonáš.
V Brně v těchto dnech vrcholí sběr podpisů pod petici ekologů za budování cyklostezek. Ekologové se domnívají, že město by mělo být při stavbě stezek aktivnější. Petici zatím podepsalo pět a půl tisíce lidí.
" Určitě jsem rád, že takové plány jsou, ale je potřeba, aby nezůstalo jen u předvolebních slibů," komentoval sliby města Miloš Hotař z hnutí Duha. Ekologové dlouhodobě městu vytýkají nekoncepčnost budování cyklostezek.
Zdroj:Rovnost - Brněnský a jihomoravský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů