Čtvrtek, 18. dubna 2024

Ambrozek pojede na kole

Ambrozek pojede na kole

Poslanec, bývalý ministr životního prostředí a současný předseda Českého svazu ochránců přírody Libor Ambrozek se zúčastní Velké podzimní cyklojízdy Prahou v pátek 22. září. Můžete se připojit i vy.

"Automobilová doprava je významným producentem skleníkového plynu kysličníku uhličitého, ale i dalších emisí – oxidů dusíku, prachu a těkavých látek. Kvůli nadměrné automobilové dopravě se ve městech několikanásobně překračují hlukové limity, auta zabírají obrovské množství prostoru pro život ve městech, na silnicích umírají ročně stovky lidí. To všechno jsou jasné důvody, proč jízdy autem omezit," vysvětluje Libor Ambrozek, proč ministerstvo životního prostředí i on osobně Evropský den bez aut podporuje.

Bojím se jezdit na kole

"Cyklistika je zejména pro dopravu ve městě vhodnou alternativou. Nehlučí, nepřináší žádné emise, nezabírá prostor. V Praze jsou ale podmínky pro cyklisty takové, že normálně se tu po ulicích na kole jezdit bojím. Proto jsem se rozhodl letošní zářijové cyklojízdy osobně také zúčastnit. Doufám, že mi to poslanecký program nepřekazí," dodává Liibor Ambrozek.

Evropský den bez aut můžeteb podpořit už dnes.Připojte se k veřejné výzvě Nechte auto doma. Není nic snazšího. Podpisem se zavazujete, že v pátek 22. září opravdu nepoužijete auto!

Svůj podpis připojil mimo jiné i Ambrozkův nástupce na ministerstvu životního prostředí Petr Jan Kalaš.

Další informace

www.cyklojizdy.cz

www.auto-mat.cz

www.env.cz

www.mobilityweek-europe.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů