Čtvrtek, 28. března 2024

Brno se nezúčastní Dne bez aut

Brno se nezúčastní Dne bez aut

Brno - Skoro padesát měst v České republice a další stovky z celé Evropy se připojily k akci Evropský den bez aut. Jen Brno ne. Opoziční Strana zelených za to radnici kritizuje.
Vedení města ale považuje akci, která je všude jinde v pátek, za zbytečnou.
" Města se podpisem Charty zaváží, že udělají jedno trvalé opatření, které zlepší dopravní situaci. Vedení města Brna zase nenašlo odvahu," upozornil Martin Ander z ekologického hnutí Duha. Podle něj akci podporuje řada významných osobností a politiků.


Jestli se město připojí, ale brněnští radní ani neprojednávali. " Rada se tím nezabývala. Je to podle mne propagandistická akce, která nic neřeší a je spíš ke škodě," myslí si náměstek brněnského primátora Radomír Jonáš.


V Praze ale celoevropskou akci Evropský týden mobility, kam patří i Den bez aut, využili. " Dva dny bylo zavřené Smetanovo nábřeží, jezdila jen hromadná doprava, organizovali jsme i informační akce," uvedl mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf. Podle něj se tak lidé seznámili s novými trasami cyklostezek a novinkami z dopravního podniku. " Má to určitě význam, už jen jako osvěta," dodal Wolf.

Zdroj:Rovnost - Brněnský a jihomoravský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů