Středa, 24. dubna 2024

Praktické zkušenosti s řízením a monitorováním odpadních vod v ČR

Praktické zkušenosti s řízením a monitorováním odpadních vod v ČR

Praha10. října 2006 – Poslední zářijový týden se v kongresovém centru na koleji Sázava v Kunraticích uskutečnil další ročník seminářů Asociace čistírenských expertů ČR, odborné skupiny Městské ČOV, a VŠCHT Praha, ústavu Technologie vody a prostředí. Generálním partnerem celé akce byla letos společnost HACH LANGE. Letošnímu ročníku opět předsedal prezident Evropské vodárenské asociace Prof. Ing. Jiří Wanner, DrSc. a mluvčí odborné skupiny městské ČOV Ing. Martin Fiala PhD..

Seminář z názvem Praktické zkušenosti s řízením a monitorováním odpadních vod v ČR byl rozdělen do tří hlavních sekcí, z nichž první dvě byly zahájeny zástupci HACH LANGE krátkým shrnutím dané problematiky. Prvním tématem se stala problematika řízení                       a monitorování procesů biologické aktivace, v rámci kterého byly předneseny příspěvky o

zkušenostech z ČOV Olomouc (Středomoravská vodárenská a.s.), ČOV Písek (Vodovody a kanalizace Jižní Čechy a.s.), ČOV Hradec Králové (Královéhradecká provozní a.s.) a ČOV Vítkov (Severo-moravské vodovody a kanalizace a.s.).

Dalším otevřeným tématem se stalo řízení a monitorování procesů odstraňování fosforu, v průběhu kterého byl přednesen příspěvek o zkušenostech z ČOV Brno-Modřice (Brněnské vodovody a kanalizace a.s.).

Poslední část semináře byla věnována řízení  a monitorování procesů nakládání s kalem,  kdy měli účastníci možnost si vyslechnout příspěvky týkající se zkušeností s kontinuálním měřením nerozpuštěných látek (Vodárenská akciová společnost a.s.) a zkušeností z  kalového hospodářství na ČOV Klatovy  (Vodohospodářský podnik a.s.). Sekci pak uzavřela přednáška na téma novinek v oblasti monitorování kalového hospodářství (HACH LANGE).

Seminář byl hodnocen velmi pozitivně díky vysoké kvalitě a odbornosti jednotlivých prezentací a velkým přínosem pro jednotlivé účastníky semináře se ukázalo zejména zařazení praktických zkušeností s vlastní měřicí technikou. Každý účastník v závěru akce obdržel CD s prezentacemi.  

V případě zájmu o další informace kontaktujte:

Ing. Kateřina Rotterova

Marketing Specialist CEE

E-mail: katerina.rotterova@hach-lange.cz

Tel.: 420 272 124 504
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů