Pátek, 29. března 2024

Sluňákov vyhlašuje fotografickou soutěž na téma: „ŽIVLY - CHARAKTERY“

Sluňákov vyhlašuje fotografickou soutěž na téma: „ŽIVLY - CHARAKTERY“

Centrum ekologických aktivit Sluňákov města Olomouce vyhlašuje již třetí ročník fotografické soutěže, která je spojena s konáním největšího ekologického festivalu pro veřejnost v České republice „Ekologické dny Olomouc“.

Soutěž je otevřená naprosto všem lidem, kteří rádi fotografují. Je nutno vytvořit soubor pěti fotografií ovlivněných tématem přírodních živlů a lidských charakterů. Volné variace na vodu, vzduch, oheň a zemi. Živly lze vyjádřit jednotlivě, společně, ale nejlépe v souvislosti s lidmi a jejich povahou, … .

Letošní inspirací pro účastníky soutěže je kniha Zdeňka Neubauera a Tomáše Škrdlanta „Skrytá pravda země, živly jako archetypy ekologického myšlení“, která vyšla v nakladatelství Mladá fronta v roce 2005. Další motivační texty včetně aktuálních informací k soutěži se budou také postupně objevovat na internetové adrese www.slunakov.cz.

            PODMÍNKY SOUTĚŽE:

Určený soubor 5 fotografií formátu (18x24–30x40) a jejich digitální podobu dodat k posouzení do 8. dubna 2007 na kontaktní adresu Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, Skrbeňská 70, 78335 Horka nad Moravou. Digitální snímky uvítáme v komprimované verzi na adrese: info@slunakov.cz. Zásilky je nutno zřetelně označit jménem, adresou a telefonem autora, heslem ŽIVLY.

Vybrané fotografie představí autoři osobně na unikátní a oblíbené veřejné prezentaci v rámci programu Ekologických dnů Olomouc v pátek 27.4.2007 od 16 hodin v Divadle hudby Olomouc. To vše za účasti autorů fotografií, dalších diváků a členů poroty, v jejímž čele je Jindřich Štreit a zasedá v ní i známý umělec Miloš Šejn. Nejlepší autoři budou odměněni finanční výhrou v hodnotách: 1. cena: 10000,-Kč, 2. 6000,- Kč a 3. 4000,-Kč.

Kontaktní adresa: michal.bartos@mmol.cz, 585513222, www.slunakov.cz.

VÍCE INFORMACÍ: www.olomoucko.cz /slunakov.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů