Čtvrtek, 18. dubna 2024

Škola pro život…?

Škola pro život…?

Toto téma  bude letos řešeno na KRAJSKĚ KONFERENCI ŠKOL rozvíjejících ekologickou výchovu.  Je určena pro ředitele a učitele mateřských, základních a středních škol a především pro koordinátory ekologické výchovy Olomouckého kraje.

Letos podruhé  je setkání učitelů dvoudenní, o konferenci je velký zájem a již v současnosti je přihlášeno více než 160 účastníků. Konference se uskuteční ve dnech 19.–20. října 2006 v prostorách olomouckého Domu dětí a mládeže na tř. 17. listopadu.

Čtvrtek 18. 10. je věnován pedagogům základních a středních škol, konference bude zahájena představením nového ekodomu CEA Sluňákov města Olomouce a vystoupením Petra Cháry na téma  „Jaká by měla být škola pro 21. století ?“ V dopoledních a odpoledních dílnách si mohou učitelé  vybrat témata podle oblasti svých zájmů, např.: „Jak na průřezové téma environmentální výchova“, „Hříčky v přírodě – škola hrou“, „Koktejl nápadů z pobytových programů středisek EV“.

Pátek 19.10. je určen pro zájemce mateřských škol a 1.tříd základních škol. Bude zde zhodnocen první rok fungování  sítě  MŠ s názvem „ MRKVIČKA“. Také páteční dílny nabízejí pestrobarevný program, např.: „Batůžek námětů pro vycházky s dětmi“ nebo „Lesní škola pro skřítky“.

Během obou dnů se budou v místě konání konference prezentovat svými nápady organizace zabývající se v regionu ekologickou výchovou a některé školy, jejichž děti pracovaly na zajímavých projektech. Pedagogové si na místě mohou zakoupit publikace, materiály a knihy určené pro ekologickou výchovu dětí ve škole i v rodině. Mezi metodickými materiály budou i novinky od Centra ekologických aktivit Sluňákov, například brožura „Čtvero ročních období“ která obsahuje hlasy a zvuky přírody a zvukové testy pro malé děti.

Krajskou konferenci škol rozvíjejících ekologickou výchovu finančně, materiálně a organizačně podpořili: Olomoucký kraj, Sdružení pro ekologickou výchovu Sluňákov,  Magistrát města Olomouce, Ministerstvo životního prostředí v rámci projektu ESF Přírodě OK, SSEV Pavučina Praha a další organizace.

OLOMOUC 13. 10. 2006

Informace na internetových stránkách Města Olomouce: www.olomoucko.cz

Mgr. Helena Nováčková, SEV OŽP Magistrát města Olomouce

Kontakt pro média: Helena Nováčková – tel: 732 150 570
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů