Pátek, 19. dubna 2024

Ekologie a šetrnost pro praktické použití

Ekologie a šetrnost pro praktické použití
Značka Laufen patří na světovém trhu se sanitární keramikou k jedné z nejuznávanějších a tím se tedy podílí i na vzniku nových trendů a novinek. A jelikož jde o značku švýcarskou, rozhodli se letos její tvůrci zaměřit na novinku nejen praktickou, ale zároveň také ekologickou. Výsledkem jejich úsilí je nový bezvodý urinál Lema, který se letos nově objevil na českém trhu.

Mnozí se asi podiví, ale i předměty každodenní potřeby lze vytvářet v elegantním a moderním pojetí. Přesně tím se řídilo designové studio, které urinál Lema představilo. V čele tohoto studia stojí známý a zkušený designér Peter Wirz. Nejen díky švýcarskému původu značky, ale také v zájmu rozšíření ekologičtějšího pohledu na svět v jiných zemích, byl urinál Lema vyvinut jak v klasické splachovací verzi, tak především i ve verzi bezvodé.

Většině z nás přijde něco takového nereálné především kvůli neustálému zápachu, ale i s tím si švýcarští experti poradili. Celý urinál je konstruován tak, aby nedocházelo k uvolňování pachů ze sifonu, a to díky využití fyzikálně-chemických vlastností tekutin. Urinál je také vybaven "vonným kamenem", který postupně uvolňuje svou vůni a tím činí používání urinálu příjemnějším.

Více informací na www.laufen.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů