Čtvrtek, 18. dubna 2024

Hluk vyřeší odborníci

Hluk vyřeší odborníci

Plzeň - Varování Dětí Země před hlukem z plánovaného obchodního centra pozdrží vydání stavebního povolení. Podle jednatele firmy InterCora ale termín otevření na Vánoce 2007 stále platí.

"V posuzování vlivů stavby obchodního centra na životní prostředí se bude dále pokračovat. Výhrady byly právě k nadměrnému hluku, a to jak ze strany Dětí Země, tak Krajské hygienické stanice," uvedl František Čečil z Krajského úřadu Plzeňského kraje. Investor nyní musí přepracovat dokumentaci. Při dodržení zákonných lhůt se prodlouží vydání stavebního povolení o několik měsíců.

"Nyní necháme rozhodnout odborníky. Protihlukovou studii zpracovávala specializovaná firma a plán byl projednán s odborníky na dopravu i policisty. Stále platí termín otevření v zimě 2007," reagoval na rozhodnutí Ivan Hlaváček, jednatel firmy InterCora, která projekt připravila.

Děti Země rozhodnutí krajského úřadu potěšilo. "Jsme rádi, že se zohlednily naše námitky. V dokumentaci byly nepřesnosti, které je nutné odstranit," uvedl Martin Hyťha za Děti Země. Ty kromě nadměrného hluku upozorňovaly i na zvýšení počtu aut, které nové obchodní centrum přinese.

Alena Marešová

Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů