Pátek, 29. března 2024

Ekologové se spojili v unikátním projektu

Ekologové se spojili v unikátním projektu

V Plzeňském kraji oficiálně zahajuje svoji činnost unikátní projekt Environmentálních informačních center.

Projekt Environmentálních informačních center Plzeňského kraje je postaven na spolupráci organizací pracujících v oblasti ochrany životního prostředí v Plzeňském kraji. Ty jsou rozmístěny ve všech okresech Plzeňského kraje a poskytují informace o problémech životního prostředí, kterým se v rámci projektu věnují.

„Problematika životního prostředí je neobyčejně široká – zahrnuje mnoho oblastí lidské činnosti i vědních oborů. My jsme proto vybrali několik důležitých témat, která se životního prostředí přímo dotýkají a jimž se systematicky věnujeme. Mnoho našich akcí se právě na tato témata zaměřuje“ shrnul zaměření projektu jeho vedoucí Václav Šváb. V projektu je řešeno 12 hlavních témat (doprava, odpady, ekologická stavba domu…) a 10 témat specifických (kořenové čistírny vody, geologické zajímavostí západních Čech…).

Mimo organizace, zabývající se ochranou životního prostředí jsou partnery projektu například Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Ústav pro životní prostředí Přírodovědecké fakulty UK v Praze atd. Projekt byl podpořen Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Příjemcem podpory je ENVIC, občanské sdružení.

Více informací o projektu se dozvíte na vernisáži výstavy „Hlavní problémy životního prostředí“. Ta na 22 panelech stručně shrnuje některé problémy, kterým čelíme v oblasti životního prostředí a jejich možná řešení.

Vernisáž výstavy začíná v 17 h 23.11. 2006 ve Společenském sále Měšťanské besedy. Výstava potrvá až do 22.12. 2006. Po vernisáži následuje od 18 h v divadélku Jonáš, taktéž v Měšťanské besedě, přednáška Doc. RNDr. Martina Braniše CSc. Ten poutavou formou návštěvníky seznámí s tím, jaké jsou v současné době hlavní problémy v oblasti životního prostředí a to jak globální, tak specifické v ČR.

http://www.regionplzen.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů