Čtvrtek, 25. dubna 2024

Bohumínský kalendář bude informovat lidi o nakládání s odpady

Bohumínský kalendář bude informovat lidi o nakládání s odpady

Ostrava - Obyvatelé Bohumína na Karvinsku dostanou od města stolní kalendář na příští rok, v němž město informuje o nakládání s odpadem. Kalendář město vydává pro občany už devátým rokem a každá domácnost jej dostane zdarma, řekla ČTK mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Kromě termínů, kdy do ulic vyjede pojízdná sběrna pro nebezpečný odpad a kdy budou ve městě přistaveny velkokapacitní kontejnery, v kalendáři nechybí ani ceny za odvoz odpadu v roce 2007. Novinkou jsou v něm i podrobnosti k provozu sběrného dvoru, který město letos v září nově otevřelo.

"Uvnitř kalendáře jsou i fotografie z různých míst Bohumína, tentokrát jde především o nové stavby ve městě. Kromě toho obsahuje kalendář i chronologický seznam nejdůležitějších akcí, které se ve městě příští rok uskuteční," doplnila mluvčí.

Město právě nyní začalo s distribucí kalendářů. Celkem jich rozdá asi 9400 kalendářů. Jejich výroba stála téměř 200 000 korun, více než polovinu z této částky pokryly příjmy z reklamy v kalendáři.

Kalendáře využívají například i jiná města. Bruntál například na letošní rok připravil speciální kalendáře, jejichž prostřednictvím se lidé dozvídali jak se vyvarovat protizákonného jednání.

Martina Kubíčková
Deník veřejné správy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů