Čtvrtek, 28. března 2024

Ministerstvo pořádá seminář, jak firmy získají peníze z unie

Ministerstvo pořádá seminář, jak firmy získají peníze z unie
Sanace panelových sídlišť, počínaje zateplováním a konče budováním parků, hřišť pro děti, stejně jako další projekty budou podléhat takzvanému Integrovanému operačnímu programu (IOP). Ten bude podle jednotné metodiky posuzovat, zda vliv projektů na životní prostředí je prospěšný, či zda mu alespoň neškodí.
K tomuto Integrovanému operačnímu programu pro roky 2007 až 2013 upořádá Ministerstvo pro místní rozvoj v pátek v budově úřadu spolu s Českou zemědělskou univerzitou v Praze veřejné projednávání koncepce IOP spolu s posouzením jejich vlivů na životní prostředí (SEA).
Integrovaný operační program, který vypracovala laboratoř ekologie krajiny České zemědělské univerzity v Praze, se orientuje na oblasti veřejné správy, veřejných služeb a řízení územního rozvoje.
"Existuje-li konkrétní program, který aspiruje na získání peněz z fondů Evropské unie, pak má SEA říci, v jaké míře zasahuje do životního prostředí," řekl Hospodářským novinám koordinátor programu Vladimír Zdražil z České zemědělské univerzity. "SEA také nastaví základní kritéria, podle nichž bude možné programy vybírat," dodal.
Veřejné projednávání je určeno zejména zástupcům veřejné správy, akademické sféry, podnikatelských subjektů, nevládních organizací a pro další zainteresované.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů