Pátek, 29. března 2024

Radní: Hluk z Bůrovců některým lidem vadí

Radní: Hluk z Bůrovců některým lidem vadí

TOPOLNÁ - Areál v Topolné, v části zvané Bůrovce, po letech opět ožil. Hlavní zásluhu na tom mají bratři Chabičovští, oblíbené slovácké dýdžejské duo. Ti podnikají právě v pořádání kulturních akcí. Zástupci radnice v Topolné tvrdí, že život v rozlehlém areálu sice není všem obyvatelům obce příjemný, jeho využití ale oceňují.

"Venkovní areál s rozsáhlou budovou, která je vybavena několika sály, řadu let chátral. Díky aktivitám bratrů Chabičovských našel opět uplatnění. Je ovšem pravdou, že někteří místní obyvatelé si na hluk z tamních diskoték stěžují. Jde především o občany bydlící v blízkosti Bůrovců," sdělila Hana Marášková, starostka Topolné.

Bůrovce vystavěli místní občané v sedmdesátých letech, v rámci svépomocných stavebních akcí. V osmdesátých letech se pak Topolná a místní areál stal jedním z nejnavštěvovanějších míst regionu. Nejčastěji se zde konaly oblíbené taneční zábavy a diskotéky. Po roce 1999 však zájem veřejnosti i pořadatelů o zábavy ochladl. V létě letošního roku areál bratři Chabičovští nechali částečně rekonstruovat a zabezpečit. "Opuštěný objekt se totiž v minulosti stal několikrát cílem nájezdu nenechavců," připomněl bývalý starosta František Samsounek.

Nové aktivity dua pořadatelů, kteří v Topolné organizují rozličné akce pro děti, mládež i dospělé, přinesly kýžený efekt. Nový provozovatel nemá od slibů daleko k činům a v rámci topolenského areálu plánuje i rozšíření svých "letních" aktivit. "Do budoucna počítáme i s obnovou koupaliště, výstavbou dětského koutku, nového venkovního posezení a dalšími úpravami," sdělil Vojtěch Tománek z Uherského Hradiště, zástupce pořadatelské agentury.

Na léto pak provozovatelé mimo jiné plánují celovíkendové akce pro vyznavače hip-hopu, setkání motorkářů a obdobné akce.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů